Славија солидна и у вишем рангу

Фудбалри Славије су завршили успешну годину у којој су се након доста година таворења пласирали у Војвођанску лигу, а јесен су завршили на 13. месту уз 14 освојених бодова.

-Нико није рачунао на нас у првенству, али смо се одличним играма у континуитету домогли баража. Давали су нам стручњаци минималне шансе да можемо бити бољи од искусне екипе из Белегиша коју су након ремија на Салајки већ видели у вишем рангу. У реваншу смо надвисили сами себе и мада нам то није био циљ пласирали се у Војвођанску лигу - појашњава тренер Жељко Новаковић.

У новој друштву  Славија је у 15.кола остварила  четири победе два нерешена резултата и девет пораза.-Због баражу имали смо јако мало времена да одморимо екипу, кратак период за припреме, а подмладили смо и екипу. Отишли су најискуни ји Кузмановић, Шуњка и Евић  и то се одразило се на резултате. Окосницу тима чинили су играчи 1995. годишта. Били смо уз Борац најмлађа екипа у лиги. И са таквим неискусним саставом нико нас није надиграо. Једини слаб дан имали смо у Бешки (3:0). Неискуство нас је коштало и неколико ремија код куће. Имали смо бодове у рукама, изгубили их у финишима утакмица. Са неколико више мирније би отишли на паузу.

Највећин терет полусезоне понели су Јањић, Медић, Степановић, Вуковић и Грубовић. Много више сам очекивао од Пожарева и Радовановића, али се надам да ће на пролеће уз добро обављене припреме показати право лице и да ће као и комплетна екипа у години  када славимо 90 година од постојања клуба успети да стигнемо до опстанка. Оно што посебно радује је да ће комплетан играчки кадар остати. Са неколико квалитетних појачања, са некима смо већ у  преговорима имаћемо екипу која ће оправдати наша очекивања и надања да Славија као у најбољим данима историје клуба буде ако не трећелигаш оно стабилан војвођански лигаш - стакао је на крају тренер Славије Новаковић.

Како смо незванично сазнали у години јубилеја црвено- плави са Са- лајке ће осим сасуперлигашом Војводином одиграти пријатељске мечеве са Црвеном звездом која је изразила жељу да увелича славље некада трећег клуба у Српској Атини.

 М. По.

 

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести