СП: Катар у финалу са Француском

ДОХА: Рукометаши Катара сензационални су финалисти првенства света пошто су данас у првој полуфиналној утакмици победили репрезентацију Пољске са 31:29 (16:13).

Катар, који је домаћин такмичења, прва је азијска селекција у финалу светског шампионата.

За екипу те блискоисточне државе наступа права "легија странаца", али је, без обзира на све, остварен фантастичан успех којем се мало ко надао после доминације европских репрезентација.

Јунак данашње победе био је голман Данијел Шарић, бивши репрезентативац Југославије, Србије и Црне Горе и Босне и Херцеговине, који је спектакуларним одбранама зауставио Пољаке и проглашен је за најбољег појединца утакмице.

У борби за златно одличје, у недељу, Катар чека победника другог полуфиналног меча у којем се од вечерас 19 сати састају Француска и бранилац титуле Шпанија.

Рукометаши Француске други финалисти првенства света
ДОХА: Рукометаши Француске пласирали су се у финале првенства света пошто су у полуфиналној утакмици победили браниоца титуле, репрезентацију Шпаније са 26:22 (18:14).

"Триколори" се у борби за златну медаљу састају са домаћом селекцијом Катара, која је раније данас приредила сензацију савладавши у првом полуфиналу репрезентацију Пољске са 31:29 (16:13).

Финале првенства света на програму је у недељу.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести