Спремни за велика дела

Млада фудбалска репрезентација Србије припрема се на Новом Зеланду за први меч са Уругвајем, 31. маја, на Светском првенству.Репрезентативац Вукашин Јовановић сматра да је екипа спремна за велика дела на овом такмичењу.

- Чека нас јако тешко и напорно такмичење, али смо одлично мотивисани и припремљени, спремни за велика дела. Поносан сам што сам члан ове селекције, верујем да можемо пуно да направимо на Новом Зеланду. Не смемо да будемо еуфорични, пут до врха је тежак, али имамо квалитет и жељу за највеће домете - рекао је Јовановић.

Светско првенство за играче до 20 година одржаће се од 30. маја до 20. јуна у седам градова Новог Зеланда, а Србија је у групи Д, у којој ће играти Мексико, Уругвај и Мали.- Већ данима размишљамо само о  утакмици са Уругвајем. Почетак такмичења биће веома битан, а имаћемо за ривала сјајну селекцију. После ћемо се посветити Малију и Мексику, идемо редом.

Штопер младе репрезентације је навео и да је одушевљен новом формацијом коју практикује селектор Вељко Пауновић, са тројицом дефанзиваца у последњој линији одбране.- За мене је то у почетку било мало изненађење, али како је време одмицало, видео сам да функционишемо беспрекорно. Као да нас је та тактика некако још више зближила, посебно нас тројицу који играмо испред голмана. Екипа делује опасније кад крене у напад, а ми имамо квалитетне играче који могу да изнесу ту тактику. Очекујем заиста добре резултате на Новом Зеланду - казао је Јовановић.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести