Српска колонија за виши ранг

Жабаљски рукометаши Златан Смољан и Урош Бојанић летос су напустили матични ЖСК и отиснули се у Аустрију, где бране боје трећелигаша Флоридздорфа. Доласком у бечки клуб повећали су

 српску колонију са шест на осам играча (Гојко Вучковић, Ненад Мијаиловић, Иван Тричковић, Андрија Бачанин, Никола Ковачевић и Жељко Грбић), коју предводи Шапчанин Горан Ковачевић - Џими, који је био део Вуковићевог стручног штаба репрезентације.

Сомољан и Бојанић кад год имају прилику дођу у Жабаљ.
- Нисам се покајао што сам прихватио позив тренера Ковачевића. Свидео ми се двогодишњи пројекат, који је за циљ имао пласман у виши ранг, Другу аустријску лигу. Учинило ми се примамљивим, то је било нешто ново у мојој каријери и сјајна прилика да се опробам и ван граница Србије. С обзиром да је постојала потреба и за левим беком предложио сам мог клупског друга Уроша, што  се показало добрим - задовољан је Смољан.

- После четири кола заузимамо другу позицију, иза главног конкурента Агенздорфа, од кога смо изгубили у првом колу, а и избацио нас је у осмини финала националног купа. Но, то још ништа не значи, пошто ћемо с њима одмерити снаге још два пута (у гостима и код куће), јер се игра трокружно. Уверен сам да смо дерби играли мало касније , резултат би био у нашу корист - рекао  је Бојанић.

Обојица истичу сјајне услове за рад, 24-часовно располагање халом за тренирање, а око прилагођавања није било проблема, као да играју у Србији, што није далеко од истине с обзиром да је пола екипе из наше земље.

- Добро смо се снашли.Квалитет лиге одговара нашој Б Суперлиги, технички су тањи у односу на нас, али играчи то надокнађују беспрекорном физичком спремом и дисциплином, играју истим жаром и енергијом и у 3. и у 53. минуту. Уверен сам да ћемо успети да се изборимо за прву позицију и пласман у Регионалну аустријску лигу, где се осам првака боре за два места која воде у Другу лигу – нада се Златан Смољан, вихорно крило бечког Флоридздорфа.

Ј. Галић

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести