Стаменић: Не оптерећујем се повратком у Вошу

Већ дужи низ година екипа Пролетера с новосадске Слане баре игра у прволигашком фудбалском каравану значајну улогу и, као по правилу, налази се међу тимовима који се боре за висок пласман.

Пласманом на 5. место и с 24 освојена бода, и јесенас су се ученици тренера Золтана Сабоа сврстали међу најбоље. Посебан печат у игри екипе коју чине спој искуства и младости дали су младићи прослеђени из суперлигаша Војводине. Поново се показало да је Пролетер права средина за младе играче, а међу онима који су ударили посебан печат био је брзоноги нападач Урош Стаменић. Иако по годинама веома млад, овај Бешчанин иза себе има већ више суперлигашких утакмица у црвено белом дресу, али и на међународној сцени.

- Није ми тешко пао одлазак у Пролетер, када се у обзир узме жестока конкуренција у Војводини. Био је то прави потез, јер је за младог играча погубно ако не игра. У Пролетеру сам добио пуно простора и мислим да сам у полусезони доста тога урадио квалитетно и подигао ниво форме на висок ниво - рекао је Стаменић, стрелац неколико одлучујућих голова за Сланобарце.

Прави препород за екипу уследио је по доласку тренера Сабоа.
- Велика ствар је у томе што је већину играча већ тренирао, умео да све постави на право место и унесе победнички дух. Ми смо заиграли као препорођени и све смо му, чини ми се, вратили одличним играма и головима. Мени лично Сабо је пронашао праву улогу, тако да сам имао више простора да покажем оно што најбоље умем, а епилог је била жетва бодова и висок пласман. Посебно ми је драго што сам у две утакмице на страни проглашен за најбољег играча, што ми је био и те како велики стимуланс да на терену пружам максимум и учествујем у одличним играма екипе.

Играо је Пролетер и на страни за гол више и побрао пуно аплауза.
- Ретко која екипа може да се похвали да је у гостима остварила две победе. Утакмице с БСК-ом и Синђелићем су ми најдраже баш због тога. Имали смо током јесени само један кикс и то код куће против Радничког у веома деликатној ситуацији, када смо наступили без комплетног стручног штаба, што се одразило на коначан епилог. По мом мишљењу, играчком кадру и партијама које враћају публику на трибине, овај састав може још боље и заслужује место одмах иза јесењег првака Мачве. Што се то није догодило, сами смо криви, јер смо се у неколико утакмица прописно испромашивали. Нисмо успели да надигране ривале бацимо на колена, као у утакмицама са Слободом и ЧСК-ом код куће, односно Земуном и Будућности на гостовањима. Осим пораза од Радничког, наше најслабије издање био је дуел у Инђији.

Ваше одличне игре сигурно ће утицати на то да се експресно вратите у Војводину?
- Не оптерећујем се тиме. Битно је да играм квалитетно у континуитету, па ће стићи и оно што жели већина играча који су на каљењу. За разлику од осталих саиграча, за мене полусезона још није завршена, јер играм пријатељске утакмице у новоформираном младом А тиму Војводине - истакао је на крају Урош Стаменић.

М. Поповић

 

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести