Сто година Војводине на муралу

Фудбалски клуб Војводина је у склопу прославе 100 година, у сарадњи са навијачима, успешно реализовао оригиналан пројекат са циљем уређења стадиона “Карађорђе”.

Током две недеље исцртаван је мурал на читавој источној трибини стадиона у дужини од 120 метара, на којем су приказани најзначајнији догађаји у историји клуба, од његовог оснивања до данас.

У свечарској атмосфери,  представљен је јединствен мурал са најупечатљивијим сликама вековног постојања најугледнијег спортског колектива у граду и шире. Мурал почиње у близини јужне трибине речима: „Ово је прича о нама, ово је прича о њој, о љубави мог живота, о Војводини јединој”, следи 1914. година када је Војводина основана, првобитни грб, слика оснивача и портрет Косте Хаџија.

Осликан је тим из 1923. године, а затим и први пехар и слика шампионског тима из 1966, а потом и пехар из 1977. када је освојен Средњеевропски куп. Ту су и стихови химне Војводине које је написао  Мика Антића, следи слика шампионског тима 1989. Те године је основана и навијачка група Фирма, а крај њихове слике место је нашао последњи трофеј када је Војводине пролетос освојила Куп Србије. Мурал се завршава у близини северне трибине речима: „Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој„. Тако је било и тако ће заувек остати. Ово су познате речи легендарног Вујадина Бошкова, чији портрет је последњи осликан.

На промоцији мурала, који су осликали момци окупљени у групу Рикер њритерс сљад,  били су навијачи, функционери и пријатељи ФК Војводина.У свечарској атмосфери, уз тамбурашку музику.

Д. Кнежић
 

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести