Суперлига поклон Паланчанима

Фудбалери Бачке дуго ће памтити минулу сезону, која ће златним словима остати уписана у клупску историју. Паланчани су се, наиме, пласирали у фудбалску елиту

што је било незамисливо пре четири – пет година када је клуб таворио у четвртом рангу такмичења и једну сезону био на ивици испадања. Славље бачкопаланачких ‘’плавих’’ траје још од 14. маја и 27. кола када је победом над Доњим Сремом Бачка и теоретски обезбедила друго место. Међутим, сада је на потезу управа клуба, јер за Суперлигу требају квалитетна појачања са суперлигашким стажом. Припреме за нову сезону, која креће већ 21. јула, почињу врло брзо и Паланчани треба да уђу у нову сезону хладне главе. Свакако да за овај успех велике заслуге има Марјан Рнић, али остварили су га играчи и стручни штаб Спасоје Јелачић, Лазар Вјештица и Стеван Кнежевић.

- Многе генерације играча и руководиоца овог клуба и града су сањале овај успех. Бачка је постала трећи суперлигашки клуб у Војводини и сигурно је овај успех незапамћен у нашој историји. Мислим да још ни сами нисмо свесни тога, још се сумирају резултати и утисци, али време брзо пролази и морамо да се окренемо ономе што нас чека у наредној сезони. Играћемо Суперлигу, иако у то неки сумњају, имаћемо добру екипу и овде ће гостовати Црвена звезда, Партизан, Војводина и остали наши суперлигаши. У наредном периоду ћемо попунити Управни одбор клуба са успешним привредницима како би појачали финансијску контрукцију која мора да буде стабилна, а сазваћемо и Скупштину клуба која ће оценити наш рад у протекле четири године. Суперлига је сасвим друга прича од Прве лиге. С друге стране, из Заједнице суперлигаша су нас контактирали. Бачка ће преко ТВ права, реклама и спонзора добијати одређена средства - наводи председник клуба Зоран Карпов.

Прелазни рок почиње 14. јуна, а Карпов је прокоментарисао нагађања око појачања која круже по граду.
-У овој сезони по прописима морамо да лиценцирамо 25 играча. Што се тиче појачања, ту морамо да будемо веома пажљиви. Треба нам 6-7 квалитетних појачања за Суперлигу. Истина, поједини играчи из самог врха српског фудбала су били у Паланци, гледали утакмице, једноставно их је занимало како Бачка функционише и какви су овде услови. О именима нећемо још говорити, али сигурно ће у клуб доћи играчи са суперлигашким стажом и који могу да допринесу костуру екипе који ће остати - додаје председник клуба.

Припреме за суперлигашку сезону почињу већ у среду, а Карпов најављује да ће Паланчани отићи дванаест дана на висинске припреме на Копаоник или Златибор.
- Сезона креће већ 21. јула и ми смо што се тиче клупске инфраструктуре 90 одсто посла урадили. Очекујемо ових дана комисију ФШ да стадион прегледа, прими и да нам изда лиценцу. Ових дана почињемо да радимо и стопе за рефлекторе и убеђен сам да ће овог лета наш стадион бити осветљен. Имамо подршку локалне самоуправе и добру вољу председника Општине, јер су препознали шта значи Суперлига и Бачка као бренд у овој регији. Надам се да ће све да иде у правцу развоја фудбала, јер морају сви да схвате да ово није успех само нашег клуба, већ и града. Ово је добро за будућност свих који буду желели да играју фудбал. С друге стране, није случајно Бачка у Суперлиги и ЧСК Пивара у врху Прве лиге, јер то значи да се у овим клубовима добро ради. То треба да буде понос наше регије - сматра Карпов.

Суперлига Србије по прописима захтева да клуб мора имати све селекције млађих категорија, али и све остале услове који предвиђа УЕФА, ФИФА и ФСС. Завршава се и терен са вештачком травом на игралишту Старог града који ће у суштини бити помоћни терен Бачке, па ће и услови за млађе категорије и први тим бити бољи.
-Излазиле су у јавност неке кулоарске приче да Бачка неће играти Суперлигу. Те приче нису уопште тачне и од тога нема ништа. На жалост, у овој земљи се успех не прашта - напомиње председник Бачке Зоран Карпов.

Драган Зорић

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести