АО: Рубљов после пет сетова победио Де Минора и изборио четвртфинале

Руски тенисер Андреј Рубљов пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена, пошто је у осмини финала у Мелбурну победио домаћег играча Алекса де Минора 6:4, 6:7 (5:7), 6:7 (4:7), 6:3, 6:0.
s
Фото: Andrej Rubljov, foto: Tanjug (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Меч је трајао четири сата и 15 минута. Рубљов је пети, а Де Минор десети тенисер света.

Руски тенисер је први сет добио резултатом 6:4. У другом сету је виђена велика борба, а Де Минор је после тај-брејка освојио овај део меча резултатом 7:5. Аустралијанац је и трећи сет добио у тај-брејку, овог пута 7:4. Рубљов је заиграо ангажованије у наставку меча, а у четвртом сету је повео 3:0. Де Минор је смањио на 3:2, а онда је руски тенисер четврти сет добио резултатом 6:3. Рус је бриљирао у петом сету, који је освојио без изгубљеног гема и заслужено је стигао до победе.

Рубљов ће у четвртфиналу Аустралијан опена играти против Италијана Јаника Синера, који је савладао руског тенисера Карена Хачанова 6:4, 7:5, 6:3. Меч је трајао два сата и 35 минута.

Синер је четврти тенисер света, док је Хачанов 15. на АТП листи. Ово је био четврти међусобни дуел италијанског и руског тенисера, а трећи тријумф Синера. Италијан је у трећем гему првог сета направио брејк и повео 2:1. Синер је одржавао предност од два гема до краја првог сета и овај део меча је добио резултатом 6:4. У прва два гема другог сета тенисери су направили по брејк. Играло се затим гем за гем, а онда је Синер у 11. гему направио нови брејк за вођство од 6:5. Италијан је потом на свој сервис стигао до 7:5 и 2:0 у сетовима. Синер је у трећем сету направио два брејка, а онда је искористио прву меч лопту и заслужено се пласирао у четвртфинале првог гренд слем турнира сезоне.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести