ГОАТ ДЕБАТА ЈЕ ГОТОВА Ђоковић на НАСЛОВНИЦИ престижног спортског магазина: Он је НАЈБОЉИ ког смо икад видели (ФОТО)

ЊУЈОРК: Амерички магазин Спортс Илустрејтед направио је причу о најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу и на насловној страни написао "да је ГОАТ дебата готова".
n
Фото: Tanjug (AP Photo/Andy Wong)

Амерички магазин је пренео интересантне изјаве најбољег тенисера света.

Ђоковић је рекао да га је прошлогодишњи пораз у финалу Вимблдона од Шпанца Карлоса Алкараза мотивисао на америчкој турнеји. Српски тенисер је потом освојио Мастерс у Синсинатију и Ју-Ес опен.

То ме је толико разбеснело да сам морао да дођем и победим све у Америци, што сам и учинио, рекао је Ђоковић.

Амерички магазин наводи да је српски тенисер често био у сенци Роџера Федерера и Рафаела Надала, али је временом добијао све више пажње и љубави навијача. Федерер се 2022. повукао из тениса, док је Надал паузирао скоро годину дана због повреде.

 

Можда је то зато што Роџер и Рафа нису тамо. Осећам да добијам више љубави од публике, заиста ценим и поштујем то, изјавио је Ђоковић и додао:

"Већи део каријере сам играо у непријатељском окружењу, али сам научио како да напредујем. Људи мисле да је заправо боље за мене ако ме навијачи не воле. То извлачи најбоље из мог тениса".

Ђоковић је одговорио и на питање када ће завршити каријеру.

Можда ће тренутак постати ближи када престанем да освајам гренд слемове и када не будем у стању да будем међу главним кандидатима за велике титуле. Када млади момци почну да ме шутирају, онда ћу вероватно почети да размишљам и да се питам да ли да наставим. Међутим, за сада је све у реду, закључио је Ђоковић.

Најбољи тенисер света се припрема за Мастерс у Индијан Велсу, који је на програму од шестог до 17. марта.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести