ЈАКО САМ НЕРВОЗАН Ђоковић поделио како се осећа пред старт УС Опен-а

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић одржао је конференцију за медије где ће у понедељак стартовати на УС Опену, првом после три године паузе због забране уласка у САД особама које нису вакцинисане.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Aaron Doster

Ноле је одмах на почетку разговора поделио са свима како се осећа.

"Јако сам нервозан, као и сви. Људи мисле да немам никакав стрес или напетост, а уствари напротив, имам доста. Договарам се са њим, упављам стресом. Свако има свој начин за управљање тим. Имао сам физичке потешкоће у финалу Синсинатија, Карлос је играо сјајно. Направили смо финале за памћење, било је узбудљиво и сигурно је међу најтежа три у каријери. Зато сам и пао на терен након меча, осећао сам се као да сам освојио Грен слем. Осећао сам се исцрпљено неколико дана након тога. Још увек имам снаге и са 36 година", рекао је Ђоковић, а потом се још једном осврнуо на финале Синсинатија.

"Имао сам неколико дана одмора и нисам играо тенис, било ми је то баш потребно. Освојио сам турнир у Синсинатију и имао сам меч од четири сата са Карлосом. Заказао сам тренинг за уторак, па смо морали да правимо промене са плановима. Уместо тога сам играо голф у Њу Џерсију и узео сам одмор како бих се опоравио. Чека ме турнир на ком се игра на три добијена сета и надам се да ћу играти свих седам мечева у наредне две недеље".

Дотакао се и "тајног жреба", као и услова на Гренд Слему у Њујорку.

"Полако се привикавам на услове, има доста ствари које се разликују. Прикупљам енергију коју овај град има, надам се да ће ми то помоћи у наредном периоду. Што се тиче услова, лоптице су теже. У Синсинатију су услови били невероватно брзи, лоптице су летеле као меци. Тешко је било успоставити контролу. Ове терени делују мало бржи него у Охају, мада су лоптице спорије", поручио је Ђоковић.

(Курир спорт)

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести