НАСТАВЉА СЕ СЕРИЈА УВРЕДА У РИМУ Умало да убију Новака, А САД ИМ ЈЕ КРИВ, у целу причу УМЕШАЛИ И НАДАЛА

Све у Риму билоје срамотно... Организација је пала на сваком испиту, а Новак је на крају добио у увреде, и то какве.
1
Фото: Youtube Printscreen

Новинар Убалдо Сканагата извређао је најбољег тенисера света икада и оптужио га да није желео да се бори у мечу с Алехадром Табилом.

- Нормално је што су Римљани аплаудирали Надалу и звиждали Ђоковићу - наслов је скандалозног текста једно од  најпознатијих италијанских тениских новинара.

Поредио је издања Новака Ђоковића и Рафаела Надала у Риму, један и други су завршили такмичење.

Шпанац је узео четири, а Србин пет гемова, али је само Ноле на удару. Италијан наводи да је Надал играо против Хуберта Хуркача, играча који је у топ 10 и да није чудо да је изгубио од тако јаког ривала. С друге стране, сматрао је да је Ноле фаворит против Алехандра Табила, али да није желео да игра.

- Другачије понашање ривала ме је навело на другачије закључке. Надал је био бесан на себе јер је играо горе него што је очекивао. Као да је тек сада у њега ушла сумња око наступа на Ролан Гаросу, за који је мислио да ће га играти уколико га не ометају повреде. Сада су се ствари промениле и не бих се кладио да ће се Рафа појавити на терену за 15 дана. Плашим се да би Рафа изгубио од 50 играча из првих 100 - написао је Сканагата.

Наставио је у истом ритму.

- Ђоковић је изгубио од Табила, играча који никада није победио некога из Топ 10. Ноле је изашао из сезоне у којој је играо четири гренд слем финала и узео три титуле, а четврту је изгубио од Алкараза у петом сету. Година у којој је, док га Јаник Синер није шокирао, у три од четири меча је деловао као непобедиви ратник, ванземаљац. Па шта се десило Новаку Ђоковићу па је постао "више човек" и победив?

Италијан потенцира да Новак није хтео да игра.

- Није се борио, није се љутио, није био опрезан када је сервирао. Одједном је губио 4:0, а није се нимало изнервирао, није се окренуо ка тренеру Ненаду Зимоњићу да га можда увреди као што је то радио са Иванишевићем и осталим невиним људима на клупи. Његово одбијање да продужи размене удараца, да се бори било је евидентно. Не знам шта му се десило. Искрено не верујем да је епизода са "боцом воде" утицала на њега - Убалдо као да алудира да је Новак намерно изгубио меч.

А Новак је увек волео да игра у Риму, и да се публици обраћа на италијанском, што је чин посебног поштовања.

Џабе, изгледа.

Ало

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести