Тренер нам усадио победнички менталитет

Фудбалери Црвене звезде прескочили су прву препреку у Купу, рутински савладавши сасвим солидну екипу Бачке. У центру пажње био је двоструки стрелац Катаи, али се истакао и голман Дамир Кахриман

са неколико сјајних интервенција,посебно када је одбрани пенал искусном Тривуновићу.

- Рекао сам Тривуновићу када је узео лопту да ћу му одбранити шут. Насмејао се и поручио шеретски да нема шансе да се то деси. Епилог је познат. Ми смо другари. Заједно смо играли у Војводини, имамо и неколико заједничких пријатеља - каже Кахриман.Нису црвено- бели блистали у војвођанској равници.

- Допала ми се атмосфера, лепо је играти на онакавом стадиону који је био пун. Једноставно, не игра се само фудбал у Београду. Дуел није био лаган, али циљ смо остварили, идемо даље.Лидер првенства не губи главу ни када је у минусу, екипа има карактер.- За такав приступ је најзаслужнији тренер, усадио нам је победнички менталитет. Јесте то фраза, али није лак задатак. Стално нам понавља да смо бољи од противника, да све зависи од нас и да зато морамо да газимо. Уз то добили смо и на самопоуздању, јер се много прича о томе да Црвена звезда није играла овако добро у последњих десет година.

Из сенке је искочио у први план. Био је резерва најбољем младом голману на планети Рајковићу, али је ширио увек позитивну енергију у свлачионици. Ове јесени брани у врхунској форми.
- Уживам од првог дана на Маракани, сада за нијансу више јер браним у континуитету. Нисам се оптерећивао причама да ли могу да заменим Рајка. Веровао сам у себе. Увек сам имао циљеве у животу којима стремим. И никада нисам посустајао када наиђем на прву препреку. Сада имам циљ да са Звездом освојим титулу, да потом нападнемо Лигу шампиона, а да потом браним на високом нивоу за неки европски клуб. Убеђен сам да могу на високом нивоу да чувам мрежу пет - шест година- најавио је Дамир Кахриман.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести