У Звезди још бирају новог тренера

Изгубила је Звезда многе битке у тек завршеној сезони, али ону најважнију је ипак добила. Обезбеђена је лиценца за повратак на европску сцену. То, на први поглед, и није превише профитаблина акција,

 јер реално црвено- бели су баш далеко и од европских просечних тимова и не могу да рачунају на запаженије резултате. Али, битан корак ка делимичној стабилизацији клуба је направљен.- Дуг износи 43 милиона евра, смањен је за чак десет милиона, исплатили смо потраживања према великом броју играча и тренера, добили зелено светло за Европу. План скупштине за превазилажење кризе се реализује - поручио је генерални директор Звездан Терзић.

Идиле наравно нема, јер ваља изабрати новог тренера, па опет формирати екипу, али и јасно истаћи приоритетне циљеве за наступајућу сезону. Навијачка армија црвено-белих је активна, уосталом на мечу против Лучанаца су путем транспарената поставили десетак конкретних питања, уз констатацију да су незадовољни радом Управе. А зид испред служебених просторија клуба подсећа не неку врсту навијачког гласника. Ту непрестано стижу поруке руководству клуба. Недавно се нису сложили са повратком Косановића у клуб, сада су истакли оштар став према члану УО Зорану Башановићу (поднео оставку) који је  био гост на прослави Партизанове титуле, што се навијачима није допало.

У наредним данима горући проблем мора да буде решен. А, то је избор тренера, тема која је одавно поделила руководство. На столу је, званично, само предлог потпредседника Тончева у лику Зорана Филиповића. Фаворт Звездана Терзића је искусни Косановић, у игри су још Рајевац, можда Окука и опет  Миодраг Божовић. Није више актуелан Норвежанин Солид. Свакако да ће формат стручњака који добије већину условити даљи редослед потеза око визије тима, ангажовања нових играча, уз евентуални костур екипе који ће чинити Звездини клинци. Уз то трају недоумице и око функције спортског директора, која је била укинута у претходном периоду. Југовић и Стошић су се захвалили на позиву, потрага за спортским оперативцем је интензивирана. За неколико дана одлуке морају бити донете, тренутно се не назиру кадровска решења, а до тада Управа ће морати,по свему судећи, да прати и шта пише на зиду клупских просторија, где се се однедавно чује глас навијача.

З. Рангелов 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести