Удовичић: Спортистима се не дугује ни динар

Министар омладине и спорта Вања Удовичић истакао је да је Влада Србије одлуком о исплати новчаних награда освајачима медаља дошла у позицију да се први пут у историји спортистима

и Савезима не дугује ниједан једини динар.

- Влада наставља са политиком изузетног уважавања наших спортиста и то је и још једном потврђено. Оно што је обећано то је и испуњено и то поново у рекордном року од тренутка освајања медаља. На седници Влада је донела одлуку о исплати награда Ивани Шпановић, Ивани Максимовић, Милици Старовић, Далми Бенедек Ружичић, Небојши Грујићу, Марку Новаковићу, Марку Томићевићу, Миленку Зорићу и њиховим тренерима - навео је Удовичић у саопштењу.

Према његовим речима, Влада је изузетно поносна на ту чињеницу.

- Не само да не постоје дуговања, већ се исплате врше у роковима који су рекордни и које никада ни једна Влада до сада није имала. Ово је рекордна година по броју освојених медаља и тиме је и ова чињеница већа. Као што је премијер више пута до сада рекао и показао својим поступцима, надамо се да ће наши спортисти наставити са сјајним успесима, а ми ћемо као држава увек те успехе наградити - истакао је Удовичих.

Он је додао да Влада, такође, преко министарства омладине и спорта не касни са исплатама ни једном савезу, стипендистима, носиоцима националних признања.

- То говори о томе да се системски води рачуна да наши спортисти имају најбоље могуће услове - наводи се у саопштењу министра Удовичића.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести