Успех за понос и памћење

Последњи “Дневников” турнир у малом фудбалу у прошлом веку освојила је екипа Вискол из Ветерника. У веома квалитетној конкуренцији оставили су Ветерничани велике ривале

иза себе и пригрлили највреднији пехар. Тај исти пехар дан данас је једна од неизоставних тема код тадашњег предводника тима Вискола Драгослава Вуковића, који је тада окупио мајсторе игре на петопарцу и, на челу са Петром Николићем Дудијом, завладали халом у храму малог фудбала на Сајмишту.

За Вискол су тада наступали неке од сада већ легенди малих и великих фудбалских терена, Саша Љубичић Фирге, Драгослав Панков, Драгослав Вуковић, Перица Ињац Пота, Игор Балаж, Синиша Шобот Француз, голман Владимир Баљ и уз велику подршку Ветерничана и Футожана подигли највреднији пехар са малих терена.

- Био је то први пехар који је дошао у Ветерник после готово 30 година учешћа на турниру. Конкуренција је била веома јака, учествовали су сви мајстори малог фудбала, од тадашње репрезентације Југославије,прдвођене Жељом Драгољевићем и Петриком, па до веома, веома квалитетних састава.Тада смо штрајкачку екипу ФК Војводине избацили у полуфиналу, а био је то страшан тим. У финалу смо добили јаку екипу Новог Сада, са Вјештицом као предводником. Било је то време правих асова на паркету и освојити престижни “Дневников” турнир је био изузетан успех, за понос – рекао је Вуковић.
Вуковић редовно прати дешавања на  нашој смотри малог фудбала и истиче да, без обзира на то што је нешто мање екипа него раније, турнир није изгубио на квалитету.

- Некада су се на “Дневников” турниру пријављивале свакакве екипе, а задњих година самооне који се условно речено баве фудбалом, тако да прича да је турнир слабији у односу на ранији период није тачна. Некада су све веће радне организације пријављивале по десет и више екипе, а то нису били фудбалери него рекреативци. Поборник сам приче о овој традиционалној манифестацији да је мање уствари више, јер је сада квалитет концентрисан у мањи број екипа и зато је завршница турнира резултатски веома неизвесна и примамљива за публику – сматра Вуковић.

М. Р.

 

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести