УЧИНАК СРПСКИХ КЛУБОВА У ЛИГИ ШАМПИОНА ЗА ВАТЕРПОЛИСТЕ: Победе Новог Београда и Звезде

Ватерполисти Новог Беогрда и Црвене звезде забележили су победе у четвртом колу Лиге шампиона.
s
Фото: Ватерполисти Новог Београда, фото: ВК Нови Београд

Новобеограђани су преузели лидерску позицију у А групи, пошто су на гостовању у Букурешту надиграли Стеауу са 12:5. Екипа Живка Гоцића је тако стигла до треће победе, вратила се на прво место и у наредном мечу, у којем се 22. новембра састаје у Београду са италијанском Брешом, имаће прилику да обезбеди пласман у четвртфинале Лиге шампиона.

Црвена звезда је у Ц групи извојевала прву победу ове сезоне и тако се вратила у борбу за пласман у четвртфинале елитног европског такмичења. Црвено-бели су у четвртом колу угостили сплитски Јадран и реванширали су се Сплићанима за пораз на почетку такмичења, пошто су у још једном неизвесном мечу славили са 12:11. Звезда је овим тријумфом преузела трећу позицију у групи са четири бода, али пораз од Јадрана сада добија на значају, пошто су Сплићани у бољој позицији у борби за пласман у четвртфинале пред последња два кола. У наредном колу Звезда гостује код Ференцвароша.

А група: Стеауа – Нови Београд 5:12, Бреша – Сабадељ 11:10. Табела: Нови Београд 9, Бреша 8, Сабадељ 7, Стеауа 0.

Б група: Динамо – Про Реко 9:16, Југ – Олимпијакос 5:15. Табела: Про реко 12, Олимпијакос 8, Југ 4, Динамо 0.

Ц група: Јадран (ХН) - Ференцварош 10:17,  Црвена звезда - Јадран (С) 12:11. Табела: Ференцварош 12, Јадран (ХН) 6, Црвена звезда 4, Јадран (С) 2.

Д група: Вуљагмени - Марсеј 9:12, Шпандау - Барселонета 6:13. Табела: Барселонета 12, Шпанадау 6, Марсеј 6, Вуљагмени 0.

Г. М.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести