ВОЈВОДИНА ПОБЕДИЛА ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ у првој утакмици финала првенства Србије за ватерполисткиње

Ватерполисткиње Војводине победиле су у првој утакмици финала првенства Србије Црвену звезду у Београду са 12:9.
1
Фото: Ф. Бакић

Друга утакмица је на програму у среду, а Воша ће покушати да пред домаћом публиком дође до четврте титуле у низу. Финална серија се игра на две победе. Уколико Звезда успе да се реваншира, евентуална мајсторица би се играла у Београду следећег викенда.

У првој четвртини водиле се егал борба у базену. Војводина је имала минималну предност, а Звезда је држала прикључак.  Прво осетније вођство Новосађанке су направиле на половини друге деонице када су повеле са 5:2. Домаће играчице су затим са два гола из петерца успеле да до краја другог дела поново ухвате прикључак, па је Војводина на велики одмор отишла са минималном предношћу од 5:4.

Два пута је Војводина у првом делу треће деонице водила са два гола предности, а онда је Црвена звезда стигла до изједначења головима из петераца (7:7). Успеле су изабранице Драгане Ивковић још једном да поравнају резултат, пре него што су Новосађанке, опет, с минималном предношћу (9:8) завршиле овај период игре. Тек у последњој четвртини пуленке Слађане Дрезгић успеле су да сломе отпор ривала, одлепе се, а онда и забележе важну победу пред реванш у среду пред својом публиком у Новом Саду.

Г. Маленовић

Црвена звезда - Војводина 9:12 (2:3, 2:2, 4:4, 1:3)

БЕОГРАД: Базен "Милан Гале Мушкатировић", гледалаца: 100, судије: Анђелић и Прлић (обојица Београд). Искључења: Црвена звезда 5, Војводина 8. Петерци: Црвена звезда 7 (7).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радојчић, Лазовић, Моисева 2, Маринковић 1, Лујић, Зелић, Ишченко, Радоњић 2, Диаз 1, Илић 1, Миленковић, Лукић 2, Антанасијевић, Дамјановић.

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец 1, Пејић, Фонтони 3, Трнчић, Амлиаева 2, Елис, Попов 1, Савченко 2, Жагар, Хамзаева 1, Моћан 2, Андрић, Ћорда.

У борби за пето место повео Спартак

У првој утакмици за пето место првенства Србије Спартак је победио Сенту са 9:4

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести