Војводина и Бачка деле мегдан у Срему

Уместо у Бачкој Паланци, како је првобитно било планирано, фудбалери Војводине данас од 14 часова утакмицу против суперлигаша ОФК Бачке одиграће у Старој Пазови, у Спортском центру Фудбалског савеза Србије.

До померања места одигравања дошло је услед неповољних временских услова, јер и нови терен у Бачкој Паланци с вештачком подлогом и неомогућује безбедне услове за одигравање овог контролног меча. Биће то прва тренинг – утакмица новосадских црвено – белих у 2017. години, те једини меч пред олазак на припреме у Будву 19. јануара. Током боравка на црногорском приморју, Војводина ће, ако све буде функционисало по плану, одиграти пет контролних утакмица. Прва је на програму  21. јануара против которског Бокеља, 24. јануара ривал је Сутјеска из Никшића, 28. јануара Петровац и Грбаљ из Радановића, а последњег јануарског дана противник ће бити суперлигаш Металац из Горњег Милановца.

Промена у играчком кадру за сада нема. По речима координатора за трансфере Миће Врањеша, тренутно се разговара са некилоцином потенцијалних новајлија, али нема и озбиљнијих преговора.  - Ништа спектакуларно се тренутно не дешава када је прелазни рок у питању. Клуб су, као што је познато, раније напустили Душан Мићић и Никола Ашћерић. И то је за сада све. Имамо доста компактну екипу, дрбро попуњену на свим позицијама, осим на месту штопера, ту имамо само тројицу играча. То место ћемо највероватније попунити са једним новајлојом – рекао је Врањеш. 

Долазци ће, по логици ствари, зависити од одлазака, али тренутно нико није близу изласних врата “Карађорђа”. Јасно је да ће клуб изаћи у сусрет било ком играчу у случају повољне (пре свега иностране) понуде, па ће се тек тада реаговати и тражити колико је могуће адекватнија замена. Новајлија се може очекивати и на месту шпиц играча, јер и ту су црвено – бели дефицитарни. Након одласка Ашћерића, “књига” је спала на Милоша Трифуновића, младог Марка Бачанина (18 година) и Страхињу Крстевског, који је позајмљен Пролетеру. Саша Ћурко се опоравља након операције предњих укрштених лигамената и он до краја ове сезоне највероватније неће бити у такмичарском погону.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести