Воши појачања, за сада, из омладинске школе

Професионални погон Војводине је богатији за још једног момка коме се прогнозира лепа фудбалска будућност, уговор са црвено – белима потписао је осамнаестогодишњи Саша Ћурко. Талентовани центарфор

се тако придружио вршњацима из омладинског погона – Урошу Десанчићу и Александру Стаменићу, који су се крајем минуле недеље обавезали на верност матичном клубу у наредне три и по године. Тако је Војводина, као и летос, учинила оно што у актуелним околностима једино може - појачала се из властите омладинске школе. - Наставили смо традицију да најперспективнијим дечацима из ветерничког погона пружамо шансу у првом тиму – каже спортски директор  Младен Јованић. – Ћурко, Стаменић и Десанчић су врло талентовани момци, а својим играма и понашањем су заслужили професионалне уговоре. Сва тројица су омладински репрезентативци Србије, а њихов даљи фудбалски пут, пре свега, зависи од њих самих. 

Војводини у финансијском погледу не цветају руже, а задатак актуелног клупског руководства није нимало лак, треба у тешким условима да стабилизују клуб, а да се играчки кадар претерано не осипа и да резултати због тога не трпе. За куповину квалитетних и афирмисаних фудбалера летос није било новца. Ипак, наредни прелазни рок ће сигурно донети нове одлске, а од њих зависе и евентуална куповина.

- Шта ће донети зимски прелазни рок у овом моменту је немогуће прогнозирати, али реално је да ћемо остати барем без једног или двојице првотимаца. Уколико стигне добра понуда која задовољи клуб – пустићемо сваког играча, никоме нећемо правити сметњу ни ако неко од искуснијих фудбалера добије прилику да добрим уговором реши егзистенцију. Сви играчи су под уговором, једино истиче Енверу Аливодићу и он је слободан у избору новог клуба или евентуалног останка. Доласци ће зависити од одлазака, када видимо која места треба попунити и на којим позицијама треба појачати конкуренцију – најавио је спортски директор, уз напомену да ће неким играчима бити понуђен споразумни раскид сарадње. То ће се важити за фудбалере који нису имали минутажу ове јесени, па је за њих боље да промене средину.

Након завршетка јесењег дела првенства, фудбалери Војводине ће бити на одмору вероватно првих десетак јануарских дана, а онда ће први део зимских припрема обавити у Новом Саду. Од 25. јануара до 9. фебруара екипа ће се припремати у предграђу турске Анталије, Белеку. По плану, у овом делу припрема Војводина би требало да одигра шест контролних утакимица.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести