ФУДБАЛЕРИ ВОЈВОДИНЕ ИГРОМ ПРОТИВ ШАМПИОНА НА ФОНУ РАСПЕВАНОГ ПРОЛЕЋА: Воша жеље претаче у намеру

Војводина је Звезду надиграла и утиском оверила оцену о пролећном препороду колектива у пола белом, пола у црвеном. Потпуни тријумф изостао је захваљујући првенствено голману Глазеру, који је и у ситиацијама један на један са домаћим нападачима потврдио класу вансеријског чувара мреже.
Ф. Бакић
Фото: Dnevnik.rs

„Одужио“ му се и Царевић на Вошином голу, тако да су чувари мрежа и означени као најбољи појединци дербија, који се садржајем оправдао очекивања.Рам на прелепу слику на „Карађорђу“ поставили су навијачи. Више од 10.000 гледалаца подсетило је на времена када су у Новом Саду за време Вошиних утакмица одлагане све обавезе, када је Војводина својом игром и учинком играла значајну улогу у српском фудбалу. Са таквом оценом сагласан је и тренер Новосађана Божидар Бандовић.

– Атмосфера је била сјајна, честитам нашим играчима на још једној одличној игри, против шампиона државе. Посебно сам задовољан игром у другом полувремену, поседом лопте и пресингом из ког смо имали три, четири ситуације да постигнемо гол. Хвала навијачима на подршци и још једном честитке мојој екипи – рекао је Бандовић.

Војводина има игру, играчи су стекли самопоуздање, раније жеље претачу се у намеру за повратак у врх пирамиде српског фудбала. Ниво игре и пролећни резултатски низ дају Бандовићу и његовом стафу за право на оптимистички поглед на финиш сезоне. Наравно, под условом да сви играчи остану на позицији сопственог максимума, што су у минулим утакмицама делима и показали.

– Имали смо шансе које нисмо искористили, али самим стварањем шанси можемо и морамо да будемо задовољни. Подсећам, Петровић је изостао због картона, Гурам и Радуловић су имали тек неколико тренинга, Вукановић и даље има проблема са петом, и уз све те проблеме одиграли смо веома добро. Имамо разлога за оптимизам и ако наставимо овако да нападамо, голови ће поново доћи – закључио је тренер Војводине Божидар Бандовић.  

Л. Бакмаз


У четвртак са Партизаном

У трећем колу доигравања Војводина ће гостовати код Партизана у Београду, док ће са Црвеном звездом, четврти пут у сезони, одмерити вредност колектива у финалу Купа Србије, 23. маја у Лозници.

– Увек је наредна утакмица најважнија. Ми тако размишљамо и тренутно смо фокусирани само на Партизан. Очекују нас два тешка првенствена меча, тако да ћемо о финалу Купа да размишљамо када одговоримо на првенствена искушења – рекао је Бандовић.

Сусрет између Партизана и Војводина на програму је у четвртак, 2. маја, од 17 часова.


 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести