ВШ суперлига: Бачвани бољи од Сремаца

Уз само мало озбиљности, могли су одбојкаши Војводине до лагане максималне победе, али су црвено-бели дозволили играчима Инђије да се размашу и освоје почасни сет.

Војводина НС семе – Инђија 3:1 (25:17, 20:25, 25:16, 25:11)

НОВИ САД: Велика сала СПЦ Војводина, гледалаца: 200, судије: Петровић (Ужице), Савић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 5, Николић 17, Бојичић 3, Станковић 11, Вемић, Премовић 8, Јовановић 2, Кујунyић 1, Пековић (л), Мехић 14, Радовић, Минић 13.

ИНЂИЈА: Лалић 13, Сретеновић, Пешут 12, У. Грковић (л), А. Грковић 4, Чоловић, Андрић, Елезовић, Мицић 14, Стевић, Ковачевић 8.

У дуелу лидера и фењераша, Новосађани су били опуштени, а Сремци су се борили свим силама и показали да нису за “бацање” и испадање из лиге.

Меч су домаћини почели с Мехићем у постави, а одмарао је капитен Вемић. Ипак, после сервиса Станковића су се одлепили на почетну предност од четири поена и држали је до средине сета. Гости су све карте бацили на Мицића и Пешута, али је сервис Новосађана био сегмент који је доносио разлику. Минић је бомбардовао и повели су црвено-бели 19:12, али су гости узвратили и примакли се на 20:16 после сервиса Пешута. Ипак, уследило је неколико грешака гостију и убедљив уводни сет за Вошу.

Играло се поен за поен у наставку и тако све до 8:7, а тада је Инђија заиграла конкретрније и пожртвованије у одбрани, те преокренула резултат. Егал је донео Јовановић асом (10:10), али недуго затим су се гости поново одлепили с два узастопна блока Александра Грковића. Понека грешка домаћина, блок Ковачевића и ас Лалића довели су Инђију до великог вођства 21:17 коју су лагано задржали.

Трећи и четврти сет завршени су доста брзо, али тек када је Војводина наступила с умногоме измењеним тимом. Клинци с клупе су се ангажовали, жељни игре, а потпомогнути искуснијима Николићем и Станковићем господарили су тереном. Видело се у појединим тренуцима да појединцима у домаћем саставу треба одмор, па је Воша меч завршила с комплет дргуом поставом, а техничар Инђије Исмар Елезовић замењен је средином трећег сета када су кола гостију кренула низбрдо.

М. Ристић

Воша на Косову, Футожанке са Суботичанкама

Селектор женске репрезентације Зоран Терзић извукао је све парове четвртфинала одбојкашког Купа Србије у обе конкуренције, а термини утакмица су 22. и 26. децембар.

Код дама ће се за полуфинале борити: Футог – НИС Спартак, Железничар – Визура, ТЕНТ – Јединство (СП) и Крагуј – Црвена звезда, а код мушкараца: Косовска Митровица – Војводина НС семе, Јединство (СП) – Млади радник, Ниш - Црвена звезда и Рибница – Нови Пазар.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести