ВТЦЦ: Борковић освојио два бода у Шангају

Срспски аутомобилиста Душан Борковић освојио је два бода у Светском шампионату туринг аутомобила (ВТЦЦ), пошто је другу трку у Шангају завршио на деветом месту. Борковић је десети прошао кроз циљ,

али се попео степеник више због казне Себастијана Леба.

Борковић је опет имао проблема са недовољно добрим притиском у пнеуматицима и управљањем предњег дела на свом Шевролет Крузу, који је био оштећен након пада камере са аутомобила Холанђанина Тома Коронела у првој трци који је једва завршио. Панчевац је уз доста муке завршио обе трке, иако му је главни инжењер екипе Ђоан Орус саветовао да се врати у бокс.

- После низа невероватних околности на стази које не знам више ни како да назовем и моје огромне жеље да ипак извезем обе трке, ови бодови су ми велики као кућа. Обећавам да ћу се до краја шампионата лавовски борити као и увек. То сам и данас учинио, нисам желео да одустанем, иако је ауто био неисправан. Све је ово једно огромно искуство за мене и једва чекам трку у Јапану - рекао је Борковић после трке.

Победник прве трке био је возач Ситроена Хозе Марија Лопез, док је Мароканац Мехди Бенани у Хонди био најбржи у другој. Борковић се после 10 тркачких викенда у ВТЦЦ налази на 15. месту са 18 освојених бодова. Шампионат се наставља 25. и 26. октобра на стази Сузука у Јапану.

Г. М.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести