Вучелић: Појачати спонзорски пул

Фудбалски клуб Партизан је организационо најјачи у земљи, али ни њему не цветају руже. И црно-бели имају вишемилионски дуг, гарантоване зараде нема, а све мање је играча

који се могу продати за високе цифре. Па шта је онда решење објаснио је нови председник клуба Милорад Вучелић.

- Под хитно морамо појачати спонозорски пул. Ту не мислим на било кога, већ на јаке ,,играче“ који би нам помогли да се консолидујемо финансијски. У том сегменту сада не стојимо добро, већ дуже времена кубуримо на том пољу. Није ми стран тај рејон. Током своје каријере успоставио сам доста конатаката, стекао рутину у обраћању важним личностима и уложићу све своје капацитете да успемо. Морамо имати одређени загарантовани годишњи прилив новца како бисмо несметано функционисали – рекао је Вучелић.

Партизан сада није у шкрипцу, али биће ако се финансије не среде.

- Свесни смо и ми да период стварања врхунских играча не иде брзо, морате имати доста стрпљења и улагања како бисте од младог, талентованог момка направили, што се каже - готов производ. Због мало година они доста осцилирају у форми и потребна им је максимална подршка како би се стабилизовали. Немања Михајловић, на пример, је врхунски таленат, али сада сви причају како му не иде добро. То није у реду због њега, доказао је да је играч за велика дела и убеђен сам да ће се ускоро вратити у некадашњу форму. Неке ствари су се мењале у игри Партизана у поседње време, па се момак и на то сада прилагођава. Има ту још талентованих фудбалера.

Очигледно је да Партизан не може живети од продаје карата.

- И то је велики проблем, не знам који је разлог за овако слабу посету већ годинама. Ни прошле сезоне у Европи, где смо бриљијари, нисмо имали ниједном распродат стадион. Партизан има доста навијача, али треба их мало покренути да би се мобилизовали. То ћемо покушати да урадимо резултатима –  најавио је Вучелић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести