Вучелић: Свесни смо ризика, сада смо прегазили Рубикон

Потпредседник Партизана Милорад Вучелић рекао је данас да се доласком новог тренера Зорана Милинковића повећавају шансе за повратак шампионске титуле у Хумску.

"Када сам зимус рекао да је титула на коцки мислио сам на Цезарову изреку "Коцка је бачена". Сада смо прегазили Рубикон и кренули ка титули, а изреку ћу завршити када вратимо трофеј. Милинковић је био једини кандидат, без обзира на приче да је било још кандидата из Шпаније и Србије", изјавио је Вучелић на конференцији за медије на стадиону Партизана.

Он је истакао да Управа има пуно поверење у Милинковића, али и у екипу, за коју верује да је најбоља у Србији.
"Сносимо одговорност за одлуку да сменимо тренера, то је јасно од почетка, али одговрност морају да имају и тренер и играчи, јер се они такмиче и овај спорт припада њима. Ако успемо славићемо заједно, а у супротном зна се ко ће да буде крив", јасан је Вучелић.

Потпредседник црно-белих прокоментарисао је изјаву првог човека Спортског друштва Душка Вујошевића, да је досадашњи тренер Марко Николић имао опструкције унутар клуба.

"Вујошевић је озбиљан човек, упућен је у дешавања у клубу, вероватно је мислио на децембараска дешавања око смене Николића. А уколико је мислио на нешто друго, мора то да каже јасно", закључио је Вучелић, уз констатацију да ће се председник Зоран Поповић и генерални директор МИлош Вазура са Николићевим адвокатом договорити око новца који му припада због раскида уговора.

Потпредседник за правна питања Војислав Недић истакао је да је ангажован "тренутно најбољи тренер који је могао да буде доведен".

"Резултати нису били на нивоу, јер је Партизан убедљиво најбољи тим у лиги, поготово што смо имали два неуспеха на домаћем терену. Утакмица на Бановом Брду није преломила одлуку о смени Николића, јер реми против одличног Чукаричког није неуспех", рекао је Недић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести