Загорчић: Овоме тежимо; Зенга: Може бити и позитивно

Тренер фудбалера Војводине Златомир Загорчић на конференцији за новинаре није крио одушевљење због убедљиве победе над Сампдоријом, у првој утакмици 3. кола квалификација за Лигу Европе (4:0).

Истакао је да су његови изабраници одиграли фантастичну утакмицу и показали да су на добром путу.

"По завршетку утакмице рекао сам играчима у свлачионици да имају пет минута за славље, а онда настављамо са радом", рекао је Загорчић, истакавши да Војводину чека и реванш са Сампдоријом.

По његовим речима, Војводина ће увек играти на гол више, а да је вечерашња игра оно чему екипа тежи.

На питање новинара да ли је некада у каријери видео навијаче клуба који губи са 4:0, а да тако здушно навијају за своју екипу као што су то вечерас урадили навијачи Сампдорије, Загорчић је рекао да јесте и то пре две недеље од навијача Војводине, који су после пораза у Новом Саду од Чукаричког максимално подржали своју екипу.

Тренер Сампдорије Валтер Зенга рекао је да овај пораз може бити позитиван за његову екупу.

Он је истакао да је највише грешака било на почетку првог и другог полувремена.

"Мислим да овако нешто у будућности нећемо више видети", казао је Зенга.

На питање да ли су његови играчи потценили Војводину, Зенга је одговорио питањем да ли је Војводина потценила Чукарички када је изгубила са 4:0.

Зенга је истакао да је Сампдорија примила много голова и да је то тешко и када екипа игра добро, а још теже када не игра, као што је то, по његовим речима, био случај вечерас.

"Треба да се окренемо реваншу, изгубили смо са 4:0 и то јесте велики резултат, али ми морамо да наставимо да играмо фудбал", поручио је Зенга.

Реванш сусрет између Војводине и Сампдорије игра се за седам дана у Новом Саду.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести