Залет за финиш квалификација

Млада фудбалска репрезентација Србије биће учесник традиционалног међународног турнира „Валериј Лобановски“, који ће се од 29. маја до 3. јуна, играти у Кијеву.

Поред младих орлића и селекције домаћина Украјине, актери су још репрезентације Аустрије и Израела. Селектор Томислав Сивић окупио је играче у Београду, а јавили су се сви позвани фудбалери, изузев нападача Огњена Ожеговића (Чангчун, Кина), који ће директно допутовали у Кијев.

Турнир ,,Валери Лобановски”, који се сваке године игра у Кијеву у славу најпознатијег совјетског фудбалског стручњака, последње је окупљање нашег младог државног тима до септембарског наставка квалификација за првенство Европе. После летње паузе младој селекцији Србије следе мечеви са Италијом, Републиком Ирском и Словенијом..

- Ове припреме и наступ на турниру искористићемо да што боље уиграмо састав, иако не могу да рачунам на десет играча, који су прикључени А тиму. Без обзира на то, наши циљеви су увек исти - да играмо најбоље што можемо и пуном снагом - истакао је Сивић.Селектор је подсетио да међу младима има доста повратника и дебитаната, који ће имати прилике да покажу у каквој су форми.

- Имамо квалитетан састав. Пред нама су две јаке међународне утакмице, које треба да нам покажу са каквим потенцијалом располажемо. Наш циљ је да изборимо добар резултат и у добром расположењу дочекамо наставак квалификација за првенство Европе - сматра Сивић.Прву утакмицу у Кијеву Србија игра 31. маја против Аустрије. Други полуфинални пар сачињавају Израел–Украјина. Победници тих мечева бориће се у финалу за прво место, а поражени за трећу позицију. Утакмице за коначан пласман на програму су 2. јуна.

З. Рангелов
 

Сивићев избор

Сивић рачуна на ове играче за турнир „Валери Лобановски“ - голмани: Борис Радуновић (Аталанта), Филип Манојловић (Бежанија), Ђорђе Николић (Јагодина), одбрана: Милан Гајић (Бордо), Александар Филиповић (Јагодина), Никола Антић (Војводина), Вукашин Јовановић (Зенит), Никола Мараш (Рад), Урош Радаковић (Сигма), Александар Бјелица (Мехелен), средина терена: Саша Лукић (Партизан), Дејан Мелег (Војводина), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт), Михајло Ристић (Црвена звезда), Урош Дамјановић (Синђелић), Срђан Плавшић (Црвена звезда), Марко Голубовић (Партизан), нападачи: Александар Чаврић (Архус), Урош Ђурђевић (Палермо), Лука Јовић (Бенфика).

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести