Зрело и тимски до финала

Одбојкаши Војводине НС семе победом у првом мечу полуфинала Купа Изазивача над белоруским Строитељем (3:1) дошли су на корак до пласмана у прво клупско европско финале у историји

 и за то су им потребна два освојена сета у реваншу у Новом Саду које се игра у недељу од 18 часова. Одиграли су црвено-бели клинци веома добро у Минску, веровали су у победу и тимском игром, која их краси ове сезоне, дошли на праг великог успеха. Показали су Новосађани да имају квалитет, али и да су све више искусни јер су, на готово рутиснки начин, привели меч крају када је било 1:1 у сетовима.

Тек сада се показује колико су предсезонске утакмице с јаким европским екипама биле корисне, али се из меча у меч види константни напредак Војводине НС семе. Стрпљење, снага колектива и хладна глава у битним тренуцима пресудили су у корист Новосађана, али ма колико год били свесни да су на корак до снова, јасно им је да морају да остану чврсто на земљи.

- Направили смо велики резултат, пресрећни смо, али смо и даље на земљи. Вероватно је ово за многе изненађење, али смо у припреми утакмице у Минску осетили да можемо равноправно да играмо с противником и да добар резултат у гостима није недостижан. Одиграли смо зрело, колективно, сервис је у пресудним моментима био наш адут, али смо и у свим осталим елементима били на жељеном нивоу. Мислим да има још резерве с наше стране и да треба да се потрудимо да не падамо на лаким лоптама. Важно је да нема еуфорије, ово је тек први корак. С друге стране мреже је велики ривал и верујем да ће у Новом Саду бити још теже јер Строитељ нема шта да изгуби и мора у реваншу да иде на све или ништа, а на нама је да одговоримо на прави начин. Мислим да је ова победа прави позив за публику да у недељу испуни малу салу Спенса и помогне нам да направимо и завршни корак - истакао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Страхиња Козић.

Тимска игра ипак мора да се отелотвори у виду поена, а њих је највише у Минску накупио коректор црвено-белих Дражен Лубурић који је уз Милана Катића и Михајла Станковића био главна нападачка опција.
- Борили смо се и заслужено победили. Нисам очекивао да ће бити 3:1, него да ће бити мало неизвесније, али је овако много боље. Остаје нам да узмемо још два сета у Новом Саду, али ћемо свакако ићи на победу јер добро знамо наше квалитет и колико можемо. Најважније за нас ће бити да трибине у Спенсу буду испуњене јер пласман у финале биће највећи успех клуба, а и мислим да смо то нашим играма заслужили – рекао је Лубурић.

Реванш сусрет полуфинала Купа Изазивача играће се у малој сали Спенса у недељу од 18 часова.

М. Ристић

Бенфика повела

У другом полуфиналу је португалска Бенфика на свом терену савладала италијанску Равену са 3:0 (25:20, 26:24, 25:19) и за пролаз у финале потреба су јој два сета, исто као и Војводини. Реванш сусрет игра се у Италији у недељу од 18 часова.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести