Звезда залеђена у Подмосковљу

Прави дебакл доживели су кошаркаши Црвене звезде у Подмосковљу.Податак да су домаћи половином последње четвртине имали 44 поена вишка (87:43), довољно говори какав је однос снага виђен.

Химки – Црвена звезда 91:53 (22:17, 29:13, 20:9, 20:14)

ХИМКИ: Крилатској арена, гледалаца: 2.000, судије: Лотермозер, Коромилас, Хордов.

ХИМКИ: Рајс 5, Швед 8 (7 ас), Драгић 12, Огастин 14, Капонен 8, Вјалцев 10, Илнитскиј 3, Монија 7, Тодоровић 9, Хонејкат 6, Дејвис 8, Шелекето 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ребић, Томпсон 2, Мекел 9 (4 ас), Лазић 4, Симанић 2, Тејић, Симоновић 5, Гудурић 4, Јовић 3, Милер 7, Цирбес 15 (14 ск), Штимац 2.

Прави дебакл доживели су кошаркаши Црвене звезде у Подмосковљу у мечу против далеко квалитетнијег Химкија, бољег у свим елементима игре. Податак да су домаћи половином последње четвртине имали 44 поена вишка (87:43), довољно говори какав је однос снага виђен.

Утакмица је почела чврстим одбранама с обе стране, а за класу јача је била црвено–бела дефанзива. Тренер домаћих, Римас Куртинаитис мењао је петорку, тражио добитну комбинацију, али је није налазио. Химки се тада мучио у нападу па је Звезда половином прве четвртине имала плус седам (10:17). Али, онда је почео несхватљив пад нашег шампиона, Руси су се разиграли, кренуле су тројке домаћих и серија од 12:0, па је први део утакмице завршен с плус пет за Химки.

И у другој четвртини виђена је слична слика: играчи Звезде су грешили, нису имали решења у нападу, а са друге стране, кошаркаши из Подмосковља су брзо развијали контре и поентирали или налазили решења за чисте шутеве које су углавном погађали. Предност домаћих константно је расла, па су на одмор отишли с убедљивим вођством (51:30). Једини колико–толико расположени међу црвено–белима били су Мајк Цирбес и новајлија Квинси Милер,који је наговестио да у наставку сезоне може да буде право појачање Београђана.

И у наставку меча Химки је, чини се рутински, доминирао и држао све конце меча у својим рукама. Доминирао је Џејмс Огастин, придружио му се и Зоран Драгић, а једини међу црвено–белима који им се супродстављао био је Цирбес, врло добар у скоку. Трећа четвртина завршена је вођством Химкија од великих 32 поена предности (71:39).

“Дежа ви” и у последњој деоници. Чак је и Марко Тодоровић, до тада неприметан, с лакоћом убацио девет поена, махом остајући сам под обручем Београђана. Звезда је била слаба у свим елементима игре, па је коначних плус 38 за домаће, логичан епилог.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести