Горела и ловишта и дивљач

Ажурирано пре 6 дана 2 часа

ЗРЕЊАНИН: Ловишта у Зрењанину и околини ове су зиме претрпела огромну и ненадокнадиву штету од атарских пиромана, сазнаје „Дневник“ у Ловачком удружењу Зрењанин.

- Најтежа ситуација је у Книћанину, али су страдала и ловишта у Ченти, Перлезу, Арадцу, Клеку, Лукином Селу, Меленцима... Штета коју можемо да измеримо огледа се у изгорелим чекама, хранилицама које су биле напуњене буквално до врха, дрвећу које ловци саде... Оно што не можемо да измеримо јесте дивљач која је настрадала у пожарима, као и она која се повукла и питање је да ли ће се икада вратити на ове просторе – каже управница у Ловачком удружењу Милена Романели.

Да је оволико пожара било у атарима, не сећају се ни најстарији ловци. За само неколико дана изгорела је комплетна обала Старог Бегеја и свих канала у Јанковом Мосту. Ловци не могу никог да оптуже, али то не значи да не могу да сумњају да иза оваквих пожара постоји нечија намера.

- Имамо имена тројице људи за које тврдимо да су палили трску и остатке на њивама. Поднели смо пријаве и чекамо шта ће бити. Али, казне су мале и нико их се не плаши. Једног смо ухватили буквално на делу, а он је пред нама и ватрогасцима рекао да се жури да настави са паљевином - огорчена је Романели.

Ж. Б.

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Дневника да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажнх података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити објављени. Редакција Дневника има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала.

Коментари