ВЕЧИТА ДИЛЕМА Да ли бојлер палите по потреби или је стално укључен ЕВО КОЈИ ИЗБОР ШТЕДИ НОВАЦ

Многе у ове хладне зимске дане, кад је потрошња струје у домаћинствима повећана, мори вечно питање: троши ли електрични бојлер више или мање кад је укључен стално или кад се повремено укључује и искључује. 
1
Фото: Youtube Printscreen

Како су на интернету мишљења подељена, преносимо став професионалног електричара базиран на дугогодишњем искуству, преноси Јутарњи лист.

Што се тиче очувања самог уређаја, за бојлер је неупоредиво боље да је стално укључен на око 60 степени. Наиме, бојлеру је да се загреје потребно сат до два, а ако га стално укључујете и искључујете, он свакодневно пролази кроз промене температуре у рангу од 20 до 70 степени. То лоше утиче на њега - више се хвата каменац, троши грејач и шири метал.

Такође, ако имате велики проточни бојлер који се користи и за потребе кухиње, боље је да га ређе искључујете. Исто важи и за велике породице, где неком од укућана често треба топла вода.

С друге стране, ако живите у малом домаћинству, као самац или пар, а уз то још користите бојлер само за туширање, паметно је размислити о опцији свакодневног искључивања и укључивања бојлера. То ће вам озбиљно смањити рачун за струју, поготово ако га палите за време јефтиније тарифе.

Телеграф.рс

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести