ТРЕЋИ ДАН ДНЕВНИКОВОГ ТУРНИРА У МАЛОМ ФУДБАЛУ Ветерани као у најбољим годинама (ФОТО)

Ретке су прилике да такмичење у конкуренцији ветерана претпоставимо развоју ситуације у елитној категорији сениора, на којима се и заснива традиција Дневниковог турнира у малом фудбалу, дужа од шест деценија.
t
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Овога пута ветерани екипа Аутогалант Ветерник и Рекреативо 021 одиграли су меч достојан сваког спортског такмичења и што се квалитета тиче, али и развоја игре све до последњег судијиног звиждука.

Комбинације и шансе Шаренца, Ђурића, Ракића, Лазаревића и осталих у екипи Аутогаланта с једне и Варгецове чете са Мишићем, Брмботом, Голићем, Слијепчевићем и становником Куће Дневникових легенди Бојаном Вуковићем у екипи Рекреатива с друге стране смењивале су се све до 12 секунду пре краја, а да голмани Мандић и Радосављевић нису савладани. Тада је уследио тренутак одлуке за победу Ветерничана, голом који је из пенала са девет метара постигао српски футсал репрезентативац Милан Ракић.

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

У сениорском делу такмичења опет је једна од екипа из спектра Петра Пуаче била партнер партнер за одличан утисак о садржају турнира у првом колу такмичења. С друге стзране трењрена била је екипа Омладинца из Степановићева. Резултатска клацкалица, час су водили, час други, у основи је резултатске неизвесности и узбуђења која су се у серијама смењивала.

На крају, по три гола на обема странама јесте и најреалнији исход тога меча, а пенали као могућност коначног резултатског суда били су путоказ Пуачиној екипи међу 32 сениорске екипе које ће наставити такмичење и у Новој 2024. години. Стрелци за срећнији тим Петра Пуаче у основном делу били су Станић, Ковач и Николић, а у екипи Омладинца Ћурчић, Петровић и Јакшић.

Истим резултатом (3:3) завршен је и сусрет најзанимљивијег меча у омладинској конкуренцији, у коме су актери били Детелинара и Бабуни. Како се у млађим категоријама, као и у конкуренцији ветерана, за разлику од сениорског нокаут система, прелиоминарни део такмичења реализује по једноструком бод систему, обе екипе су остале у конкуренцији за висок пласман у групи и могући пласман у четвртфинале омладинске конкуренције.

Голове за Детелинару постигли су Ускоковић, Бобош и Думоњић, док су у екипи Бабуна расположени и по противнички гол кобни браћа Милан и Милош Крајчиновић и Лазић.

Јучерашњим даном завршена су прелиминарна такмичења у свих седам категорија. Наставак је у понедељак, 8. јануара, када су на програму прве утакмице шеснаестине финала у сениорској конкуренцији, а у осталим категоријама на програму су мечеви последњег кола у групама.

Л. Бакмаз

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Резултати:

СЕНИОРИ: Омладинац Степ. (фсгнс) – П.Пуача (фсгнс) 3:3 (3:5), Аутосервис Јанковић – Сухом. произв. Шовљански Сусек 2:1, Соколови – Шератон 2:5.     

ПОЛЕТАРЦИ: Феникс – Тријумф 021 1:0, Краљев парк – Наур 2:1, ПЕТЛИЋИ: Но нејм – Половна техника Будо 2:3,

ПИОНИРИ: Дрим тим – Ветерник 2:0, Црвени крст – Софекс 1:5, Денталукс – Атина 7:5, КАДЕТИ: Случајни партнери – Инел 1:8, Лиман – Лединци сити 6:4, Роткварија – Суперстар 3:0,

ЈУНИОРИ: Младост Б.Јарак – Пекара Николовски п. 1:3, Детелинара – Бабуни 3:3, П.Пуача зл.коп. ГМ колор – Намештај Швоња 4:1,

ВЕТЕРАНИ: Аутогалант – Рекреативо 021  1:0, Славија – Вејк ап ђус бар 0:3 (пф).      

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести