ДНЕВНИКОВ ТУРНИР Шири се Кућа Дневникових легенди

Оснивањем Куће Дневникових легенди, у повратку нашег турнира на место које му по традицији и припада у спортској понуди Новог Сада, реафирмишемо вредности појединаца који су мајсторским издањима на паркету сајамске дворане обележили епоху у безмало шест деценија дугој традицији Дневниковог турнира у малом фудбалу.
2
Фото: Dnevnik.rs

Петорици величанствених међу легендама данас ћемо придружити још четворицу чије вредности никада неће застарети.

Њиховом стазом славе данас корачају неки нови клинци, који на почетку фудбалске каријере уграђују део себе и у историју турнира чију су традицију градили њихови очеви и деде. Међу њима је и 13-годишњи Новосађанин Вукашин Тамбурић. Стиже из спортске породице: мајка Ина и њена сестра Ивана биле су носиоци игре рукометашица Војводине, а деда Бобо је био члан шампионске екипе џудиста Партизана са Телепа и редовни учесник Дневниковог турнира. Где год да учествује, без обзира какав резултат његова екипа да постигне, готово редовно Вукашин је проглашаван за најбољег голмана.

– Срећан сам што сам већ са 13 година имао прилику да заиграм на Дневниковом турниру – рекао је Вукашин. – Деда ми је причао да је то био један од најбољих турнира са најдужом традицијом у Југославији. Свакоме је била част да истрчи на паркет у сајамској хали. Он је са екипом долазио из Требиња да  игра на турниру у врло јакој конкуренцији. Једанпут су стигли до четврт–финала и испали од екипе Горана Шауле, тадашњег капитена Војводине. Поносан сам на трофеј најбољег голмана прошле године, али ми је увек дражи резултат екипе чији гол браним. Волео бих да Дневников турнир опет буде тако велики и да се окупи велики број добрих екипа, са врхунским играчима. Једва чекам да турнир почне, надам се да ће трибине бити пуне и да ће се играти добар фудбал  на Спенсу.

 

Старт 24. децембра

За награде на турниру, чији је фонд милион и по динара, конкуришу 64 екипе у сениорској конкуренцији, што и јесте пројектовани план идеалног броја за организацију такмичења по нокаут систему. Жреб, уз пренос на Јутјуб каналу генералног спонзора компаније Меркур Х тип, је 14. децембра.

Преносићемо и све утакмице у терминима – 24-25. децембар: Прво коло, 3-4. јануар: 1/16 финала, 8-9. јануар: 1/8 финала, 13. јануар:  1/4 финале, 14. јануар: полуфинале, 15. јануар: ФИНАЛЕ.


Охрабрујући податак сваком организатору спортских догађаја представља добар одзив младих. Тако је и директор турнира Веселин Вилотијевић задовољно, знатно пре рока за пријаве, истакао да су попуњене квоте учесника у млађим категоријама.

Подсећамо, поред сениорске и конкуренције ветерана, на турниру ће учествовати и играчи у четири млађе категорије: полетарци, петлићи, пионири и кадети. Више о пропозицијама и осталим појединостима такмичења директор турнира саопштиће данас тачно у подне на конференцији за медије.

        Л. Б-з

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести