ФЕРШТАПЕНУ ПОЛ ПОЗИЦИЈА У ЏЕДИ: Холанђанин неприкосновен у сва три дела квалификација

Макс Ферштапен је по други пут ове сезоне освојио пол позицију, овог пута на Великој награди Саудијске Арабије. Холанђанин је био неприкосновен у сва три дела квалификација, а у трећем делу, када је освојио прво место пред сутрашњу трку, је био бржи од Шарла Леклера у Ферарију. 
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Darko Bandic)

У другом реду биће Ферштапенов тимски колега, Серхио Перез. Други ред ће употпунити Фернандо Алонсо који је поново имао одличан дан и показао да Астон Мартин и ове године има брзину за највише позиције, бар када су квалификације у питању.

Трећи ред, односно пету и шесту позицију заузимају „Меклареновци“ Оскар Пјастри и Ландо Норис, док је иза њих двојац Мерцедеса, Џорџ Расел и Луис Хамилтон који се нису претерано прославили. Првих десет су закључили Јуки Цунода и Ланс Строл.

Услед упале слепог црева Карлоса Сајнца, у болид Ферарија ушао је Оливер Бермен, најмлађи возач Ферарија у историји. Младом Британцу је фалило мало како би се домогао трећег дела квалификација, али би могао да буде задовољан 11. местом. Алекс Албон је успео да „избави“ Вилијамс из првог дела квалификација, одвезао солидан други део и кренуће са 12. позиције у сутрашњој трци. Возачи Хаса су прошли у други део квалификација, али је Нико Хулкенберг имао пех, отказао му је болид, па није успео да постави време и кренуће са 15. места, док ће његов тимски колега, Кевин Магнусен почети трку као 13.

Алпина је наставила са катастрофалним резултатима, поред Џоуа који није ни поставио време је испред Окона и Гаслија био само Логан Сарџент. Валтерију Ботасу је мало фалило да се нађе међу 15 најбољих, али ће сутрашњу трку ипак стартовати са 16. места.

Друга трка ове сезоне вози се у суботу од 18 часова

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести