СРЕЋНИЈИ МАЂАРИ ДО ПОЛУФИНАЛА ПОСЛЕ ПЕТЕРАЦА на Европском првенству, Радуловић трагичар

Ватерполисти Србије нису успели да се пласирају у полуфинале Европског првенства, пошто су у четвртфиналу изгубили од Мађара после петераца са 15:14.
1
Фото: Страхиња Рашовић, фото: ВСС/С. Сандић

У регуларном делу утакмице у дуелу светских и олимпијских шампиона било је 10:10, а онда је после петераца планетарни првак је имао више среће.  Трагичар утакмице био је Марко Радуловић, којем је приликом извођења петерца испала лопта. Погодили су Драшовић, Страхиња Рашовић, Никола Јакшић и Мандић. Код Мађара сигурни су били Нађ, Пол, Татраи, Винце Вигвари и Фекете. 

Србија ће у недељу у разигравању од 5. до 8. места играти са Грчком, која је изгубила у четвртфиналу од Хрватске са 13:8. Мађари у полуфиналу чекају Хрвате

Први су до гола дошли Мађари, али је Србија успела да направи прекорет преко Страхиње Рашовића и Николе Јакшића. Но нису се дали Мађари успели су да поравнају резултат, једном, а после Мандићевог поготка, још једном, тако да је први период игре завршен егал резултатом. Исто се наставило и у другој четвртини. Први су до предности стигли "делфини", али су Мађари ускоро стигли до преокрета искористивши нешто лошију игру наших и повели са 5:4 после контре Вендела Вигварија. Срећом успели смо да се одбранимо у наредних неколико наврата, а онда је Убовић из контре донео изједначење, па се и на велики одмор отишло с егал резултатом - 5:5.

И у трећем периоду наставила се велика борба у базену. Мађари су два пута имали предност, а онда су "делфини" головима Виктора Рашовића дошли до преокрета и повели са 8:7. Но, нису издржали притисак, па су Мађари изједначили,  а онда и у самом финишу овог периода игре повели из ситуације с играчем више преко Винцеа Вигварија. Успели су Срби из контре преко Страхиње Рашовића да дођу до изједначења почетком четвртог дела, а онда су на сцену ступиле одбране на обе стране. А наш селектор је шансу на голу дао Радославу Филиповићу.  Тек у финишу Вицо је из играча више пробио мађарску одбрану и донео нам вођство, да би убрзо Винце Вигвари донео изједначење, па  су драму решили петерци.

А у пенал лутрији бољи су били Мађари, реализовали су све голове, док је код наших Радуловићу испала лопта. Наш селектор покушао је повратком Митровића на гол да поремети Мађаре, али није успео, а последња два петерца опет је бранио Филиповић, но Мађари су били сигурни у свих пет ситуација.

Фото: Немања Убовић, фото: ВСС/С. Сандић

Мађарска - Србија 15:14 (3:3, 2:2, 4:3, 1:2 - 5:4)

ЗАГРЕБ: Базен Младости, гледалаца: 400, судије: Александреску (Румунија) и Сегурана (Шпанија). Играч више: Мађарска 11 (5), Србија 11 (6). Два играча више: Мађарска 1 (0), Србија 1 (0).Петерци: Мађарска 1 (1), Србија 1 (1).

МАЂАРСКА: Бањаи, Татраи 3, Варга, Пол, Вин. Вигвари 4, Нађ, Фекете 2, Буриан, Ковач, Вен. Вигвари 1, Висмег, Молнар, Ђапјаш.

СРБИЈА: Филиповић, Мандић 2, С. Рашовић 2, Ранђеловић, Милојевић, Радуловић, Драшовић, Н. Јакшић 2, Вицо, Убовић 1, П. Јакшић, В. Рашовић 2, Митровић.

Г. Маленовић

Стевановић после пораза од Мађарске: Били смо у грчу, нисмо дали максимум

- Честитам Мађарима на пласману у полуфинале. Боље су ушли у меч, имали већу жељу, агресивност, пливање. Нисмо им парирали , на квалитет смо се држали, преокренули, али су се вратили. Могли смо и једни и други пре петераца да решимо сусрет, рекао је селектор ватерполиста Србије Урош Стевановић после пораза од Мађарска у четвртфиналу Европског првенства (15:14 после петераца).

- Није свежина одлучила, не могу да буду свежији Мађари од нас. Да смо били као против Француске деловали би много боље. Имам утисак да смо били у превеликом грчу, једноставно нисмо дали максимум. Остале су две утакмице, за нас обе јако важне да одиграмо на максималан начин. Треба да искористимо све за оно што нас чека, Светско првенство и освајање олимпијске визе, а то је најважнији циљ - истакао је Стевановић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести