ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА ВАТЕРПОЛИСТЕ: Србија савладала Француску у осмини финала, у четвртфиналу је чека Мађарска

Ватерполисти Србије успели су да се пласирају у четвртфинале Европског првенства, које се игра у Хрватској.
1
Фото: ВСС

Изабраници Уроша Стевановића савладали су у осмини финала Француску са 14:10 и тако им се реванширали за пораз на прошлом шампионату у Сплиту. "Делфине" у четвртфиналу чекају светски прваци Мађари, а тај дуел је на програму у петак од 15 часова.

Добро је Србија отворила утакмицу, али је плитком одбраном дозволила Французима да се врате у живот. Након прве деонице, Србија је имала гол предности - 3:2. Друга трећина је протекла у знаку Француза. Србија је и даље играла плитку одбрану, а "триколори" су то користили. Прво су супели да дођу до изједначења, а онда и да два пута имају предност (4:3, 6:5). Натерали су Французи Србију да заигра озбиљније, па се на полувреме отишло с нерешеним резултатом (6:6).  Французи су држали прикључак и почетком треће деонице, Убовић је поново донео "плус два", Буе смањио, а онда Драшовић из петерца у финишу трећег дела опет одвео Србију на два разлике (9:7). У трећем периоду је уследила и серија промашаја на обе стране. Како су играли у финишу трећег периода "делфини" су наставили и у последњој четвртини и потпуно сломили отпор Француза. Убацили су у другу брзину и убрзо су имали четири гола предности (8:12), а онда и пет одличним поготком Радуловића (13:8) четири минута пре краја меча. То је био крај нада Француза да могу нешто више у овом мечу.

Одличној игри нашег тима помогло је и то што је Бранислав Митровић бранио на врхунском нивоу цео меч.

У правом тренутку се распуцао Душан Мандић.

- Апсолутно позитиван утисак. Ушли смо одлично у меч, пробили Фонтанија једног од њихових најбољих играча. Имали смо контролу, на крају њих је и умор стигао. Леп осећај свакако посебно пред дуел са Мађарима. Имају млад тим који ће желети да покаже да је са правом у репрезентацији - казао је Мандић.

Г. Маленовић

Француска - Србија 10:14 (2:3, 4:3, 1:3, 3:5)

ЗАГРЕБ: Базен Младости, гледалаца: 400, судије: Маргета (Словенија) и Фере (Шпанија). Играч више: Француска 13 (8), Србија 12 (8). Два играча више: Србија 1 (1). Петерци: Француска 1 (1), Србија 2 (2).

ФРАНЦУСКА: Ховханишан, Саудадије 1, Крусила 1, Буе 2, Кас 1, Верно 3, Марион - Верно, Бјорх, Марзуки, Бодегас 1, Ванпеперстет, Живковић 1, Фонтани.

СРБИЈА: Филиповић, Мандић 4, С. Рашовић, Ранђеловић, Милојевић, Радуловић 1, Драшовић 4, Н. Јакшић 3, Вицо 1, Убовић 1, П. Јакшић, В. Рашовић, Митровић.

Црногорци у четвртфиналу, заказан дуел са Италијом

Ватерполисти Црне Горе пласирали су се у четвртфинале Европског првенства победом против Немачке. Црногорци су славили резултатом 10:5. У четвртфиналу ће играти са Италијом у петак од 20.15 часова.

Од почетка се Црна Гора наметнула као бољи ривал у овом мечу. Прву четвртину је добила резултатом 3:1, да би на одмор отишла уз резултат 6:3. Меч је практично у потпуности решен у трећој четвртини коју су Црногорци добили резултатом 4:1 и имали су шест великих голова предности. Остало је само нејасно којим резултатом ће овај меч бити завршен.

У репрезентацији Црне Горе најефикаснији је био Алекса Укропина са три гола из пет покушаја. Два гола је дао Канстантин Аверка, а по једном су се у стрелце уписали Мирослав Перковић, Марко Мршић, Јован Вујовић, Душан Матковић и Василије Радовић. Петар Тешановић је имао пет, а Дејан Лазовић две одбране.

У редовима Немачке се истакао Денис Стрелецки са три гола.

Распоред за четвртак

Осмина финала (Загреб)

Грчка - Холандија (17)

Грузија - Румунија (19)

Пласман од 13. до 16 места (Дубровник)

Словачка - Израел (17.45)

Словенија - Малта (20.15)

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести