ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА ВАТЕРПОЛИСТЕ У ХРВАТСКОЈ: "Делфини" изгубили од Грка, играју за седмо место

Ватерполисти Србије поражени су у мечу за разигравање од 5. до 8. места од Грчке са 12:10, тако да ће у уторак играти за седмо место на Европском првенству у Хрватској.
1
Фото: Душан Мандић, фото: ВСС/С: Сандић

"Делфини" ће у уторак од 15 часова за седмо место играти са Румунијом, која је поражена у разигравању од Црне Горе са 18:11. За пету позицију ће од 18.30 играти Грчка и Црна Гора.

Добро је Србија отворила утакмицу и три пута водила са "плус један" у првој четвртини. Грци су сигурно држали прикључак, а онда су "делфини" у последњем минуту овог периода игре преко Стархиње Рашовића из контре и Лукића с играћем више отишли на "плус два" (5:3). Успевали су наши ватерполисти да одржавају гол, два предности до половине другог дела, а онда је уследио, већ виђени на претходним дуелима, пад у игри српског тима што су искусни Грци искористили и направили преокрет, па су 37 секунди пре одласка на велики одмор повели са 7:6 голом Генидунаса из контре. Срећом пет секунди пре краја Мандић је с играчем више донео изједначење (7:7).

У трећој деоници после гола Лукића с играчем више, узвратили су Грци преко Фунтулиса (8:8), такође с играчем више, а онда је уследила серија промашаја на обе стране. Истакли су се и голмани на обе стране. У последњој деоници наставили су се проблеми у нашем нападу, а попустила је и игра у одбрани, па је убрзо стигла казна. Грци су са три брза гола отишли на "плус три" (11:9), а предност успели да сачувају до краја меча.

Србија - Грчка 10:12 (5:3, 2:4, 1:1, 2:4)

ЗАГРЕБ: Базен Младости, гледалаца: 400, сдуије: Ковач-Катлош (Мађарска) и Фере (Француска). Играч више: Србија 12 (3), Грчка 19 (6).  Два играча више: Србија 1 (1). Петерци: Србија 1 (1), Грчка 2 (2).

СРБИЈА: Филиповић, Мандић 3, С. Рашовић, Ранђеловић 1, Лазић 2, Радуловић 2, Драшовић, Н. Јакшић, Милојевић, Убовић, Лукић 1, В. Рашовић, Митровић.

ГРЧКА: Зердевас, Генидунас 2, Скумпакис, Гивецис 1, Фунтулис 3, Папанастасиу 1, Дервисис, Канакакис, Алафракис 1, Какарис 2, Николаидис 1, Влахопулос 1, Цорцатос.

Г. Маленовић

Стевановић: Потребно нам је времена, не може ништа преко ноћи

- Мислим да смо боље почели, да смо имали контролу три четвртине. Пропустили смо наше шансе у трећем делу и почетком последњег са играчем више, а онда смо у три напада и два минута изгубили утакмицу - рекао је селектор ватерполиста Србије Урош Стевановић после пораза од Грчке и додао:

- Понављам добро смо пришли, било је и грешака, али верујем да нико није очекивао овакву утакмицу односно да смо и Грчка и ми показали више него што се очекивало. Остала је још једна утакмица и желимо да је завршимо победом.

- Већ смо се окренули Дохи и Светском првенству. Видљиво је да има пуно да радимо, то би било јасно и да смо имали више победа. Ово нам је тек трећа утакмица у комплетнијем саставу. Треба времена, не може ништа преко ноћи - поручио је Стевановић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести