ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ У РАЗИГРАВАЊУ ЗА ПЛАСМАН СА ГРЦИМА на Европском првенству

Ватерполисти Србије нису успели да се пласирају у полуфинале Европског првенства у Хрватској, јер су у четвртфиналу после петераца поражени од Мађара са 15:14.
s
Фото: Бранислав Митровић, фото: ВСС/С. Сандић

Тако ће сутра у разиграванју од 5. до 8. места играти са Грчком од 15 часова, која је у четвртфиналу поражена од Хрватске са 13:8. У другом пару ће се састати Румунија и Црна Гора, која је поражена у четвртфиналу од Италије (14:8).

У полуфиналу ће се састати Мађарска- Хрватска и Шпанија - Италија. Од ових екипа само Мађарска има олимпијску визу а једно место води у Париз.

Урош Стевановић је честитао Мађарима на пласману у полуфинале.

- Боље су ушли у меч, имали већу жељу, агресивност, пливање. Нисмо им парирали, на квалитет смо се држали, преокренули али су се вратили. Могли смо и једни и други да пре петераца решимо сусрет. Није свежина одлучила, не могу да буду свежији Мађари од нас. Да смо били као против Француске деловали би много боље. Имам утисак да смо били у превеликом грчу, једноставно нисмо дали максимум. Остале су две утакмице, за нас обе јако важне да одиграмо на максималан начин. Треба да искористимо све за оно што нас чека, светско првенство и освајање олимпијске визе а то је најважнији циљ - рекао је Стевановић.

Фото: ВСС/С. Сандић

Виктор Рашовић, један од најбољих у тиму је честитао екипи на борбености и Мађарима на проласку у полуфинале.

- Остаје жал за оваквим поразом. Нисмо у у одбрани функционисали по договору, петерци су решили. Остаје нам да извучемо поуке - рекао је Рашовић.

Искусни Бранислав Митровић је истакао да му је ово један од тежих пораза у каријери.

- Морамо да погледамо снимак. Чини ми се да смо се издували, да смо били најлошији када је било најпотребније и у одбрани у неким сегментима и контроли напада. Семафор увек каже истину, честитам Мађарима на победи али овај тим није бољи од нас. Треба да извучемо поуке, шта да поправимо за даљи рад. Нису нијансе одлучиле. Полазим од себе, морали смо много боље и да утакмицу раније приведемо крају - казао је Митровић.

Центар Немања Вицо је рекао да пораз јако боли.

-  Посебно када се догоди у четвртфиналу. Тешко је вратити се. Имали смо на жалост већ таква искуства.Покушаћемо да искористимо те две утакмице да се припремимо за наставак процеса за Доху. Против Мађара смо желели победу, ушли смо срчано. Све нас боли и поуку морамо да извучемо. Можда једном срећа буде и на нашој страни. Идемо даље – рекао је центар Немања Вицо.

Фото: Немања Вицо, фото: ВСС/С. Сандић

О Грчком тиму има високо мишљење:

- У неким предвиђањима очекивали смо Грчку у четвртфиналу и припремали смо се за њих са неким тактичким варијантама. Биће тешка утакмица пре свега психички, Уморни смо и једни и други. Треба да искористимо ову утакмицу на прави начин без обзира на све.

Не треба много приче о квалитету грчког тима. Састав који је освојио сребро на СП у Фукуоки појачан је Влахопулосом, а зна се шта он значи за игру Новог Београда. Тим без слабог места. Међутим у Дубровнику нису импресионирали, скромна победа против Мађара па убедљив пораз од Италије. После дебакла од Хрватске питање је како се опоравити. Прошле године су два пута победили Србију. У полуфиналу СП сјајном игром су били убедљиво бољи 13:7.

Радослав Филиповић је дебитант на великом такмичењу. Голман Орадее је том чињеницом презадовољан али је расположење покварено после пораза од Мађарске.

- Доста је тешко вратити се у нормалу. Морамо како знамо и умемо јер нам ове две утакмице много значе у припреми свега што следи како за Доху тако и за коналан пласман у Загребу.

Изненађен је грчким издањем на ЕП:

- Грци су феноменална екипа али не играју добро на овом првенству. Мало су показали до сада што је резултирало поразом од Хрватске. То треба да искористимо, да се подигнемо јер им је форма у силазној путањи.

Победник овог сусрета играће са победником дуела Црна Гора – Румунија.

Г. Маленовић

Резултати

За 15. место

Израел - Малта 16:17 (пп)

За 13. место

Словачка - Словенија 14:10

Пласман од 9. до 12. места

Француска - Холандија 16:9

Грузија - Немачка 15:10

Сутрашњи програм

Од 5. до 8. места

Србија - Грчка (15)

Румунија - Црна Гора (20.15)

Полуфинале

Шпанија - Италија (16.30)

Мађарска - Хрватска (18.30)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести