ВАТЕРПОЛИСТИ ШПАНИЈЕ, ХРВАТСКЕ И ИТАЛИЈЕ У ПОЛУФИНАЛУ Европског првенства у Хрватској

Ватерполисти Шпаније, Хрватске и Италије пласирали су се у полуфинале Европског првенства у Хрватској.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Шпанци су после одличне игре убедљиво победили репрезентацију Румуније, 24:7 (6:2, 4:2, 7:1, 7:2). Ниједног момента није се постављало питање ко ће међу четири најбоља. Шпанци су од почетка ухватили одличан ритам и већ на полувремену су имали шест голова разлике (10:4). У последње две четвртине су просто прегазили Румуне и остварили велику победу. Најефикаснији у победничком тиму био је Алваро Ортега Гранадос са шест голова, док су по четири постигли Карне Санаужа и Рођер Тауљ.

Хрвати су надиграли Грке са 13:8 (3:3, 2:3, 4:0, 4:2) после одличне игре у другом полувремену. Прво полувреме донело је велику борбу за сваку лопту и педаљ базена, а Грци нису показали збуњеност због огромне подршке коју су имали ватерполисти Хрватске. На крају друге деонице, на семафору је писало – 6:5 за Грчку. Мрежу Хрватске, погађали су Генедијунас, Фонтулис, Папанастасију, Калегоропулос, Агриропулос, Какарис. Стрелци за Хрватску, били су Маринић Крагић (два), Харков, Вукићевић и Фатовић. Деловало је да Грчка може до изненађење у Загребу, али је у наставку меча, у базену постојала само једна селекција – Хрватска. Изабраници Ивице Туцака добили су трећу деоницу са 4:0, наставили су да играју на високом нивоу у оба смера, заслужено су стигли до полуфинала у којем ће одмерити снаге са репрезентацијом Мађарске. Најефикаснији у саставу Хрватске били су Јерко Маринић Крагић са четири, Лорен Фатовић са три, односно Лука Лончар и Анте Вукићевић са по два гола. Код Грчке, која је одиграла сјајно прво и очајно друго полувреме, Стилијанос Агриропулос и Александрос Папанастасију су постигли по два гола.

Италија је у последњем четвртфиналу савладала Црну Гору са 14:8 (3:4, 5:0, 3:1, 3:3). Италија је прилично лако изашла на крај са Црном Гором иако то прва деоница меча никако није наговештавала. Тај део игре завршен је вођством Црногораца 4:3. Међутим уследиле су две четвртине у којима је играо и доминирао само један тим - Италија је за 16 минута успела да постигне осам, а да прими само један гол. Кључан играч Италијана у том најважнијем периоду меча био је Ди Сома који је постигао четири гола. Црна Гора је тада била нокаутирана. До краја меча Италија је рутински привела утакмицу крају и заказала полуфинални судар са Шпанијом.

У полуфиналу у недељу Шпанија ће играти са Италијом, а Хрватска са Мађарском, која је савладала Србију у четвртфиналу.. Србија ће у недељу од 15 часова играти са Грчком у разигравању од 5. до 8. места.

Распоред за суботу

За 15. место

Израел - Малта (11.15)

За 13. место

Словачка - Словенија (13.30)

За пласман од 9. до 12. места

Француска - Холандија (15.45)

Грузија - Немачка (18)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести