СРПСКИ ВАТЕРПОЛИСТИ ИМАЈУ ЈОШ ЈЕДНУ ШАНСУ ЗА ПЛАСМАН НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

Српски ватерполисти нису успели да се пласирају у полуфинале Европског првенства у Загребу пошто су поражени од Мађара након извођења петераца.
1
Фото: Немања Убовић, фото: ВСС/С. Сандић

То аутоматски значи да је екипа Уроша Стевановића изгубила шансу да се преко континенталног шампионата пробије до Олимпијских игара у Паризу. Додуше, тај циљ би испунила само освајањем злата на Европском првенству.

Међутим, српски ватерполисти имају још једну прилику да се домогну Париза, трећу, уједно и последњу. Прву, на Светском првенству у Фукуоки нису искористили. Нису ни сада на Европском првенству, па ће морати боље у Дохи на новом Светском првенству које се одржава од 2-18. фебруара.

Најбоље четири репрезентације са тог турнира комплетираће број од 12 селекциија које ће играти на Олимпијским играма у Паризу.  Србија је двоструки узастопни олимпијски првак и бранилац злата из Токија.

Српски ватерполисти учествовали су на последње четири Олимпијске игре - у Пекингу 2008, Лондону 2012., Рију 2016 и Токиу 2021 и сваки од тих пласмана су обезбедили преко Светске лиге, такмичења које је у међувремену укинуто.

У Паризу учествује 12 тимова подељених у две групе по шест. Затим се игра четвртфинале са по четири првопласиране екипе.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести