Кајакаш Воше Владимир Торубаров о олимпијским припремама: Четверац се убрзао пред Париз

Кајакаши Војводине Владимир Торубаров и Анђело Џомбета су у четверцу Србије са Марком Новаковићем (ККК Бечеј) и Стефаном Врдољком (ККК Вал, Сремска Митровица) који је прошле сезоне обезбедио норму за Олимпијске игре у Паризу које се одржавају од 26. јула до 11. августа ове године.
с
Фото: Приватна архива

Посада, склопљена у јуну 2022, направила је лепу увертиру за узимање визе за „град светлости” освојивши два месеца раније бронзу на Европском првенству у Кракову.

Тренер новосадског клуба Урош Митјев, са Ђурицом Левнајићем из Бечеја, ради са овом комбинацијом и фокус је, наравно, на највећем спортском догађају на свету.

– Ово је олимпијска година, припремамо се за то најбитније такмичење и зимус смо се највише фокусирали на веслање – рекао је Владимир Торубаров. – Висинске припреме које смо раније радили у децембру, заменили смо веслачким у Турској. Тамо смо почели са три седмице и имали смо идеалне услове, јер није било гужве са осталим репрезентацијама у том периоду.

Четверац је потом у јануару боравио у шпанској Севиљи, па четири седмице у Португалији у Монтебелу.

– У оба места постоје одличне кајакашке базе и променили смо локацију за припреме, јер смо се упркос добрим условима, заситили Турске после толико година и пријала нам је промена.  Одушевљени смо предивним условима и природом у Португалији. Јесмо мало покисли, али то нам није сметало, јер нам је битно само да не буде хладно.

Сви у овој кајакашкој комбинацији су задовољни како су прошле три туре припрема.

– Желимо ове сезоне раније да уђемо у форму и брже почнемо да се припремамо за жестоке трке. Сада смо на тренинзима бржи него прошле године у исто време. Настављамо у истом ритму – поручио је Торубаров.


Из Бечеја у Сегедин

Четверац Србије је тренутно на припремама у Бечеју на Тиси.

– Ту ћемо радити до почетка маја када нас очекује прво велико такмичење, Светски куп у Сегедину, а у истом месту је потом и европско првенство. Пре Мађарске ћемо 20. априла веслати двоседе на Купу Србије у Београду, али ван конкуренције, само да бисмо осетили такмичарску атмосферу пре првих трка у сезони – истакао је Владимир Торубаров.


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести