СТЕФАН ЂОРЂЕВИЋ ПРОТИВ ЧУКАРИЧКОГ УПИСАО СТОТИ НАСТУП У ВОШИНОМ ТИМУ: Честитао и син Вукан

У круг Вошиних фудбалера који су одиграли 100 и више такмичарских утакмица уписан је и дефанзивац Стефан Ђорђевић, подједнако вредан играч и у офанзивним задацима уз леву аут линију.
1
Фото: Јубиларац Стефан Ђорђевић, са Драганом Вукићевићем и Божидаром Бандовићем, фото: Ф. Бакић

Пре почетка утакмице са Чукаричким, поздрављен је овацијама са трибина, док су му тренер Божидар Бандовић и секретар стручног штаба Драган Вукићевић уручивали урамљен дрес Војводине са бројем 100.

 -Велика је част наћи се у Вошином „клубу 100“ – рекао је Ђорђевић. – Сам чин уочи почетка утакмице када ми је уручен јубиларни дрес, оплемењен кадром на семафору мог пенала за победу у финалу Купа против Партизана пре четири године у Нишу и мој син Вукан који је све то гледао и био део прелепе слике на трибинама са 4.000 навијача који су аплаузом честитали, све то ме чини срећним и поносним. Још да сам акцију у 68. минуту завршио голом, да употпунимо славље...

Упркос резултату (1:1) који је био у раскораку са планом и реалним очекивањима, навијачи су Вошин тим испратили дуготрајним аплаузом по завршетку меча са Чукаричким.

-Најважније је да играмо тако како се од Војводине и очекује да игра. Смрачи ми се кад чујем „дуга и друга“, тога у шефа нема. Истрајао је на захтевима да градимо игру, да имамо посед, да у свакој утакмици идемо на победу. Препознали су то и гледаоци. Пазите, радни је дан био, а на трибинама 4.000 људи. И сви аплаудирају, нико не замера што нисмо победили. То је зато што смо играли, што нисмо калкулисали и што смо заиста дали све од себе да победимо. Нисмо победили, али смо вратили веру у могућности тима, у атмосфери какву не памтим, а памтим доста.

Сезона се, по убрзаном темпу, ближи крају. Следе два врло важна изазова у кратком временском интервалу: са Железничаром у Панчеву у суботу и са Чукаричким у Купу, у среду у Београду.

-Железничар има квалитетно селектиран тим. Тренер Мијаиловић је направио добар посао од када је дошао на чело стручног штаба. Сећамо се како су на Карађорђу јесенас анулирали нашу предност од два гола разлике и освојили један бода. Пред нама је тежек задатак, утолико је тежи што, поред повређеног Радуловића, у саставу нећемо имати ни „пожутелог“ Вукановића. Извесно је, међутим, да ми наш стил нећемо да мењамо. Кога нема, без њега се мора. Нема назад, отворено и на победу, Европа је надохват.

О могућностима Војводине у такмичењу за Куп и још једном сусрету са Чукаричким у четвртфиналу Ђорђевић није желео да говори. Остао је доследан ставу тренера Бандовића да је фокус припреме тима и размишљања свакога у тиму увек на утакмици која следи, а то је гостовање у Панчеву, у суботу од 18 часова.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести