ВОЈВОДИНА И ЧУКАРИЧКИ РЕМИЗИРАЛИ НА "КАРАЂОРЂУ": Вошина серија шанси за један бод

Ни посед лопте, ни серија идеалних прилика, ништа није попмогло Војводини да у дербију кола стигне до пете узастопне првенстве победе и то у сусрету са директним такмацем за врх суперлигашке табеле.
1
Фото: Ф. Бакић

Војводина је од почетка наметнула сопствени стил, на коме је плела низ од четири узастопне победе, код куће и у гостима, без разлике. То је подразумевало отворену игру, са високо постављеном поставом, која је тежиште игре пројектовала испред противничког казненог простора. Посед лопте био је мерљив погледом, а игра по боковима наговештавала је расплет који су прижељкивали и очекивали навијачи у рекордном броју овог пролећа. И на време су повели Новосађани, већ после 15 минута и фртаљ. Акција за фудбалски уџбеник: Зади је у свом стилу прошао уз леву аут линију, центрирао на супротну стативу, где је лопту дочекао Бјековић да би је проследио на Ивановићеву главу за Вошино вођство.

 

Резултатска предност није променила слику на терену. Домаћи тим наставио је истим ритмом ка Филиповићевом голу, али је неопрезност у 25. минуту, прецизније речено неодлучност у одбрани коштала губитком стеченог капитала. Доцић је асистирао Миладиновићу за изједначење, шутем искоса са десне стране у супротни угао гола.  До одмора Новосађани нису искористили две прилике: у 40. минуту нису се споразумели Иванповић и Вуканович, а пет минута касније Зади није завршио акцију у складу са Зукићевим маневром по левој страни.


Ђорђевић у клубу 100

Пре почетка утакмице урамљени дрес са бројем 100 уручен је Стефану Ђорђевићу за његов јубиларни наступ у Вошином саставу.

Фото: Ф. Бакић

Ђорђевић је 107. играч Војодине који је био у саставу Војводине на 100 и више такмичарских утакмица.

Истовремено, глчедаоциу су овацијама поздравили новог потгпредседника клуба Милана Мандарића. Аплаузом су дочекали и српског селектора Драгана Стојковића.

Фото: Ф. Бакић


У другом делу гости практично нису ни прелазили центар, али ако би га и прешли завладао би мук на трибинама, као у 72. минуту када је Ковач неометан шутирао поред гола, или у 88. када је Стевановић из непосредне близине главом гађао у Царевића. У међувремену, домаћи играчи су у налетима опседали гол Чукаричког, тражећи начин да стигну до победничког поготка, не ретко утисак је доводио у раван оцену да су желели да се у гол ушетају с лоптом. У повољним приликама били су Ивановић у 56. Вукановић четири минута касније, Ђорђевић је покушао с лева, Ивановић погодио стативу с десна, да би Бјековић у 76. минуту маестрални дриблинг у казненом простору завршио почетничким промашајем левом ногом. Нови сусрет истих супарника је за седам дана у Београду, у четвртфиналу Купа Србије.  

  Војводина – Чукарички  1:1 (1:1)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца 4.000, судија Александар Живковић (Ниш), стрелци: Ивановић у 16. за Војводину, а Миладиновић у 25. минуту за Чукарички, жути картони: Петровић, Црномарковић, Вукановић (Војводина), Јовановић, Ивановић, Сисоко (Чукарички).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6, Бјековић 7 (Лазаревић), Кораћ 6, Црномарковић 6, Ђорђевић 6,5, Петровић 6,5, Зукић 6 (Николић), Савићевић 6 (Кембел), Ивановић 7, Зади Сери 7, Вукановић 7. 

ЧУКАРИЧКИ: Филиповић 6, Станковић 6, Стевановић 6, Јовановић 6, Тошић 6, Сисоко 5,5, Доцић 5,5 (Ковач), Ивановић 5,5, Миладиновић 6 (Милојевић), Никчевић 5,5 (Аџић), Павков 5,5 (Силвеира).

Л. Бакмаз  

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести