Квалификације за ЛЕ: Белић спасао Чукарички, реми у Норвешкој

МОЛДЕ: Фудбалери Чукаричког ремизирали су без голова на гостовању норвешком Молдеу у првој утакмици 2. кола квалификација за Лигу Европе.
cukaricki
Фото: FK Čukarički

Храбро и без респекта према домаћину, ушли су у прву утакмицу 2. кола квалификација за Лигу Европе у Норвешкој фудбалери Чукаричког. Тренер Александар Веселиновић признао је да је домаћин фаворит у овом дуелу, ривал који је изузетно квалитетан и способан да се носи и с много јачим тимовима него што је београдски, али да његови момци имају јединствену прилику да одмере снаге с таквим супарником и виде где се у односу н њега налазе. Показало се да изузетно млада екипа није ништа лошија и изборила је обећавајућих 0:0, а тиме и велику прилику да се нађе у 3. колу квалификација.

У првих 45 минута више од игре имали су Норвежани, који су настојали да што пре стигну до гола Белића. У том делу игре упутили су 13 удараца ка мрежи српског тима, али су Белић и одбрана “брђана” издржали све те њихове налете. На другој страни, Веселиновићев тим имао је шест напада ка оквиру гола домаћина, али су мреже мировале.

Већ у 3. минуту запретио је Хусеин, али је његов ударац отишао поред Чукиног гола. Само минут касније, Омоијуанфо је шутирао, а Белић зауставио тај његов ударац, баш као и у следећем нападу када су актери били исти, а једнак је био и њихов учинак. Ослободили су се тада играчи из Београда, па су шутеве ка голу домаћина, додуше без реализације, убележили Тедић и Овусу.

И у наставку Молде је наставио да атакује, повијала се одбрана Београђана, али је успевала да сачува своју мрежу. У 64. минуту је слободни ударац извео Доцић чији је ударац блокиран, одбијену лопту захватио је Ђорђевић, али је Кранинкс био на месту. У 68. минуту Слободан Тедић је шутирао са 20 метара, а чувар мреже норвешке екипе поново је био на висини задатка. Ослободио се Чукарички у тим тренуцима, па је добро у 69. минуту шутирао и Шапић, али га је неко из одбране домаће екипе изблокирао. Развила се отворена битка, а у 81. минуту одличну шансу себи је створио Омоијуанфо, али не је Немања Белић још једном одлично интервенисао.

У 89. минуту сјајну прилику имао је Тедић после центаршута Доцића, када је лопта замало промашила циљ. У четвртом минуту надокнаде, црвени картон (други жути) због приговора је добио Вељко Бирманчевић, а последњу прилику Молдеа лако је зауставио Белић, па је сусрет заввршен резултатом 0:0.

Молде - Чукарички 0:0

МОЛДЕ: Стадион Молдеа. гледалаца: 5.000, судија: Робертсон (Шкотска). Жути картон: Орснес (Молде), а Бирманчевић (Чукарички). Црвени картон: Бирманчевић (Чукарички) у 90+4 минуту.

МОЛДЕ: Кранинкс, Харалдсеид, Бјернбак, Форен, Хоген, Орснес, Хусеин, Е. Хестад, Волф (Сјелстад), Омоијунфо, Yејмс (Боли).

ЧУКАРИЧКИ: Белић, Ћирковић, Шапић, Пушкарић. Богосавац, Ковач (Алексић), Доцић, Овусу, Стојановић (Бирманчевић), Ђорђевић, Тедић.

А. П.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести