ЛИГА ШАМПИОНА: Фудбалери Борусије и ПСЖ-а у осмини финала, Милан иде у Лигу Европе, Њукасл елиминисан

Утакмицама 6. кола у групама Е, Ф и Х стављена је тачка на групну фазу такмичења у Лиги шампиона.
s
Фото: Tanjug/AP Photo/Scott Heppell

Фудбалери Борусије и Пари Сен Жермена пласирали су се у осмину финала Лиге шампиона, пошто су у Дортмунду одиграли нерешено, 1:1 у мечу последњег, шестог кола групе Ф Лиге шампиона. Борусија је повела у 51. минуту голом Карија Адејемија, а ПСЖ је изједначио поготком Ворена Заир-Емерија у 56. минуту.

Фудбалери Милана победили су у гостима Њукасл 2:1 у другом мечу шестог кола групе Ф ЛШ. Њукасл је повео голом Жоелинтона у 33. минуту, а изједначио је Кристијан Пулишић у 59. Победу Милану донео је Самјуел Чуквуезе у 84. минуту. Српски фудбалер Лука Јовић играо је за екипу Милана од 73. минута.

Борусија је прва на табели са 11 бодова, док је ПСЖ други са осам. Ова два клуба наставиће такмичење у Лиги шампиона.

Милан је на крају освојио треће место на табели са осам бодова. Милан је трећи због лошијег међусобног скора у односу на ПСЖ. Италијански клуб играће у нокаут фази Лиге Европе, док је Њукасл четврти са пет бодова. Енглески клуб је завршио такмичење у европским такмичењима.

Фудбалери Атлетика победили су у Мадриду екипу Лација резултатом 2:0 у мечу шестог кола групе Е Лиге шампиона. Голове за Атлетико постигли су Антоан Гризман у шестом и Самјуел Лино у 51. минуту.

У другом мечу шестог кола групе Е, Селтик је на свом терену победио Фејенорд 2:1. Селтик је повео голом Луиса Палме из пенала у 33. минуту, а изједначио је Јанкуба Минтех у 82. Победу домаћем тиму донео је Густаф Лагербиелке у 91. минуту.

Прво место на табели заузео је Атлетико са 14 бодова, док је Лацио други са 10. Ова два клуба играће у осмини финала ЛШ. Фејенорд је трећи на табели са шест бодова и наставиће такмичење у нокаут фази Лиге Европе. Селтик је завршио такмичење у европским куповима, пошто је последњи са четири бода.

Фудбалери Порта савладали су на свом терену Шахтјор 5:3 у мечу шестог кола групе Х ЛШ. Два гола за Порто постигао је Галено у деветом и 43, а по једном у стрелце уписали су се Мехди Тареми у 62, Пепе у 76. и Франциско Консеисао у 82. минуту. Голове за госте дали су Данило Сикан у 29, Стефан Еустакио (аутогол) у 73. и Егуиналдо у 88. минуту. Српски репрезентативац Марко Грујић је играо за Порто од 81. минута.

У другом мечу шестог кола групе Х, фудбалери Антверпена су савладали Барселону 3:2. Голове за Антверпен постигли су Артур Вермерен у другом, Венсан Јансен у 56. и Џорџ Иленикена у 92. минуту. Стрелци за госте били су Феран Торес у 35. и Марк Гују у 91. минуту.

Барселона је освојила прво место на табели групе Х са 12 бодова, док је Порто други са истим бројем бодова. Ова два клуба играће у осмини финала ЛШ. Шахтјор је трећи са девет бодова, а клуб из Украјине играће у нокаут фази Лиге Европе. Антверпен је последњи са само три бода.

Жреб за прву рунду нокаут фазе биће обављен у понедељак 18. децембра у 12 часова.

Није било превеликих изненађења у групној фази, али драме свакако није изостало, нарочито у последњој рунди. Најзвучније име које је завршило такмичење јесте Манчестер јунајтед, а феноменалну јесен имали су шпански клубови, који су, сваки у својој групи, завршили као први. Осим Севиље, која је испала. Углавном, као првопласирани тимови даље су се пласирали Бајерн, Арсенал, Реал Мадрид, Сосиједад, Атлетико Мадрид, Борусија Дортмунд, Манчестер сити и Барселона. Као другопласирани у осмину финала су отишли Копенхаген, ПСВ, Наполи, Интер, Лацио, Пари Сен Жермен, Лајпциг и Порто. Иначе, такмичење у Лиги Европе наставиће Галатасарај, Ланс, Брага, Бенфика, Фејенорд, Милан, Јанг Бојс и Шахтјор.

 

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1192
Најновије вести