ЛИГА ШАМПИОНА: Бајерн, Реал, Наполи и Копенхаген обезбедили пласман у нокаут фазу Лиге шампиона

Фудбалери Бајерна пласирали су се у нокаут фазу Лиге шампиона са првог места у групи А, пошто су на гостовању победили екипу Манчестер јунајтеда са 1:0 (0:0).
s
Фото: Slavlje Real Madrida, foto: Tanjug (AP Photo/Markus Schreiber)

После овог резултата славни клуб из Манчестера је групу А завршио на последњем месту што значи да у другом делу шампионата неће играти европска такмичења. Једини гол за Бајерн је постигао Кингсли Коман у 71. минуту меча, после сјајног додавања Харија Кејна. Деловао је Бајерн доста зрелије и организованије од Манчестер јунајтеда и тачно се видела класа, тачније да су Баварци доста организованија екипа од "црвених ђавола". Од самог старта меча гости су увели утакмицу у свој ритам, Манчестер током првог полувремена није створио ниједну шансу пред голом Бајерна, док су Баварци на другој страни претили преко Санеа, који да је имао више среће могао да и пре обавезног одмора доведе свој тим до предности. Када се кренуло у друго полувреме, Манчестер је кренуо на све или ништа, најбољу шансу су имали преко Бруна Фернандеша који је са неких 16 метара из изгледне ситуације лопту послао преко гола. Пошто нису искористили своје шансе, стигла је казна. Сјајно је Хари Кејн упослио Кингслија Комана који је остао сам испред Онане и није му било тешко да га савлада и доведе свој тим до предности. После гола деловало је да се Јунајтед и предао. Тен Хаг је прилику давао млађим играчима, и на крају се утакмица завршила са само једним голом који је био довољан Бајерну да однесе још једну победу. Можемо рећи да је ово историјски неуспех Манчестера који је тако групу завршио на последњем месту, док Бајерн групу завршава на првом месту.

 

У другом мечу групе екипа Копенхагена победила је Галатасарај са 1:0 (0:0) и тиме обезбедила пласман у нокаут фазу са друге позиције у групи, док ће турски тим такмичење наставити у Лиги Европе. Једини и можемо рећи историјски погодак је постигао Лерагер у 56. минуту који је на крају се испоставило одвео Копенхаген у нокаут фазу Лиге шампиона. Утакмца која се играла на резултат, Данци су одиграли боље и на крају можемо рећи заслужено победили и направили велики резултат, Лерагер је од хероја могао да испадне и трагичар, јер је у последним минутима меча добио црвени картон, али се резултат до краја меча није мењао.

Фудбалери Интера и Реал Сосиједада ремизирали су 0:0 (0:0) у утакмици шестог кола групе Д. Шпански тим у нокаут фазу иде са прве позиције, док је италијански клуб даље прошао са истим бројем бодова али са друге позиције. Занимљиво је и да су та два тима били поравнати по броју бодова (12), као и у међусобним дуелима (два ремија), али је Сосиједад на конто боље гол разлике изборио прво место.

У другој утакмици групе Д екипа Бенфике је на гостовању победила Салцбург са 3:1 (2:0), што значи да ће на пролеће наступати у Лиги Европе. Головима Ди Марије и Рафе Силве тим из Лисабона је у Аустрији стигао до жељеног резултата надокнадивши победу Салцбурга од два гола разлике. У том тренутку су тимови били поравнати по броју бодова, али уз бољу гол разлику Бенфике. Испоставиће се да ће Бенфика и са мањом разликом проћи даље, иако је Лука Сучић голом за домаћи тим вратио наду у повратак. Гол одлуке је у 92. минуту постигао Артур Кабрал и то петом. На крају, обе екипе су имале по четири бода и гол разлику минус четири. Међутим, Бенфика је постигла седам голова у шест мечева групне фазе, наспрам само четири аустријског представника. За Салцбург су меч у стартној постави почели Петар Ратков и Страхиња Павловић. Млади нападач је био на терену све до 55. минута, док је Павловић одиграо читав меч.

 

Фудбалери Реала су на гостовању савладали немачки Унион Берлин са 3:2 (0:1) у утакмици шестог кола групе Ц и тако се са првог места пласирали у следећу фазу такмичења. Лоше је почело по домаће фудбалере, Лука Модрић је у 45. минуту имао прилику да са "беле тачке" одведе госте на паузу са преднођћу, али је хрватски везиста промашио. Казна је стигла експресно. После испуцане лопте катастрофално је реаговао Ридигер, а све је то пратио његов сународник Фоланд који је донео велику предност домаћем тиму у првом минуту надокнаде. Реалу није дуго требало да у наставку стигне до преокрета. Хоселу је у распону од 11 минута искористио најпре центаршут Родрига, а потом и Гарсије за два брза поготка главом. Чинило се да ће то бити и коначан резултат, али далеко од тога. До новог изједначења се стигло у 85. када је Крал налетео на једну ничију лопту и сјајним ударцем по земљи постигао други гол свог тима. Да Реал групну фазу заврши са свих шест победа дело је Данија Себаљоса којег је и срећа помало послужила када је на асистенцију Белингема постигао гол за победу у 89. минуту меча.

 

Екипа Наполија је са друге позиције обезбедила пласман у нокаут фазу, пошто је данас победила Брагу са 2:0 (2:0). Португалски клуб је заузео на крају групне фазе трећу позицију, па ће на пролеће играти Лигу Европе. Португалски представник је био у занимљивој ситуацији где је могао да испадне, али и да прође у нокаут фазе Лиге шампиона после кола. На крају, наставак у Лиги Европе је златна средина за њих.

Раније су екипе Арсенала и ПСВ-а такође обезбедиле пласман у нокаут фазу Лиге шампиона, док је француски Ленс обезбедио наставак такмичења у Лиги Европе.

Група А

Копенхаген – Галатасарај 1:0 (0:0)

Лерагер 58

Манчестер јунајтед – Бајерн Минхен 0:1 (0:0)

Коман 71

 

Standings provided by Sofascore

Група Ц

Наполи – Брага 2:0 (2:0)

Сатчи 9аг, Осимен 33

Унион Берлин – Реал Мадрид 2:3 (1:0)

Воланд 45+2, Крал 85 – Хоселу 61, 72, Себаљос 89

Standings provided by Sofascore

Група Д

Интер – Реал Сосиједад 0:0

Салцбург – Бенфика 1:3 (0:2)

Сучић 57 – Ди Марија 32, Силва 45+1, Кабрал 90+2

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести