ЛИГА ШАМПИОНА: Арсенал и ПСВ ремизирали и пласирали се у нокаут фазу Лиге шампиона (ВИДЕО)

Фудбалери ПСВ-а и Арсенала ремизирали су 1:1 (0:1) у утакмици шестог кола групе Б Лиге шампиона.
s
Фото: Slavlje fudbalera Lansa, foto: Tanjug (AP Photo/Thibault Camus)

Енглески клуб је прошао у наредну фазу такмичења са првог места са 13 освојених бодова, док је екипа ПСВ-а заузела другу позицију са девет бодова. Еди Енкети је био једини прецизан за лондонску екипу у 42. минуту, док је за домаћи тим гол постигао Јорбе Вертесен у 50. минуту.

Меч без правог резултатског императива играна је у Ајндховену, где се од раније знало да ће "тобџије" са првог, а ПСВ са другог места у наредну фазу елитног такмичења. Упркос томе, првих 45 минута су донела далеко више него у Лансу. По једном су се тресли оквири голова у том делу игре. Најпре је у 19. минуту Јорбе Вертесен погодио стативу дебитанта у Лиги шампиона Ерона Ремсдејла, да би потом Мохамед Ел Нени погодио стативу на другом крају. Први којем је успело да лопту смести између, био је Еди Нкетија када је у 42. минуту искористио пас Риса Нелсона и прецизним ударцем у супротан угао довео госте у предност пред паузу. У наставку је Вертесен имао више среће. Лопта је након његовог ударца још једном погодила стативу, али је овај пут то био њен унутрашњи део после чега се лопта одбила у гол, те је тако постављен коначан резултат. До краја се мрежа још једном тресла, али је погодак Јакуба Кивиора накнадно поништен због офсајд позиције.

У другој утакмици групе Б, екипа Ленса је на домаћем терену победила Севиљу са 2:1 (0:0) и пласирала се у нокаут фазу Лиге Европе са трећег места у групи. Голове за Ленс постигли су Пржемислав Франковски у 63. минуту и Анђело Фулђини у 96. минуту. Једини гол за Севиљу постигао је Серхио Рамос у 79. минуту. Гостима из Андалузије је била потребна победа како би обезбедили место у нокаут фази Лиге Европе, али је тај меч показао да они ипак нису претплаћени на друго по реду континентално такмичење. После великог узбуђења Ланс је успео да одоли и задржи треће место.

 

Офанзивно је кренула Севиља од старта против нервозног домаћина, што се видело већ у седмом минуту када је аустријски штопер Кевин Дансо вратио лопту свом голману Брису Самби, а овај је ничим изазван ухватио у руке. Феликс Цвајер је доделио индиректни ударац, а из непосредне близине је Иван Ракитић одложио лопту до Немање Гудеља који је траљаво шутирао. Мало је садржаја било у првих 45 минута на северу Француске, али је зато све то надокнађено у другом полувремену. Најавио је узбуђења Педроса када је у 57. Минуту погодио пречку, али је домаћин први стигао до предности. Само три минута касније Бубакари Сумаре је направио пенал над Факундом Медином, због чега је досуђен пенал. Одговорност је преузео Франковски, који је сигурно извео једанаестерац пославши српског чувара мреже Марка Дмитровића у супротан угао. Тек нешто више од 10 минута мира су фудбалери Ланса имали мира, али Медина је од хероја умало постао трагичар када је повукао Ел Несирија у свом шеснаестерцу и дозволио противнику да се врати у меч. Пенал је извео Серхио Рамос, али је Самба једном руком одбранио. Ипак, поранио је са гол линије, па је најстрожа казна морала да буде поновљена. Рамос није желео да одустане, поново је узео лопту и послао “пањенку” испод тик испод пречке. У намери да што пре стигне до лопте, ударио је Самбу крампонима по шаци чиме је окренуо сав окупљени свет на стадиону против себе. Стигла га је космичка правда, па је управо он био тај који је до краја имао можда и једину прилику када је из повољне позиције послао лопту небу под облаке. Потом и камата, када је Анђело Фулђини у петом минуту надокнаде крунисао контру Ланса и још једном постигао гол против Севиље за 2:1, баш као и у првом мечу у Шпанији.

Група Б

Ланс – Севиља 2:1 (0:0)

Франковски 63п, Фуђини 90+5 – Рамос 80п

ПСВ – Арсенал 1:1 (0:1)

Вертесен 50 – Нкетија 42

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести