ТРЕНЕР ФУДБАЛЕРА ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ БАРАК БАХАР: Долази нам најбољи тим на свету, али желимо да победимо

Црвена звезда сутра од 18.45 у последњем колу Г групе Лиге шампиина дочекује браниоца титуле  док ће се у другом мечу групе састати Лајпциг - Јанг Бојс. Сити је обезбедио прво место са максималних 15 бодова, у осмини финала је и Лајпциг, који има девет, Јанг Бојс је са четири обезбедио Лигу Европе, док се Звезда опрашта од европске сцене.
s
Фото: Барак Бахар, фото: ФК Црвена звезда

- Узбуђени смо због сутрашње утакмице, јер играмо против најбољег тима на свету. Сви из Манчестер Ситија су одлични играчи. Очекује нас велика утакмица - у кратком даху је почео Бахар.

 Жели израелски стручњак да Звезда на таласу добре енергије и првог места на табели Суперлиге, пружи сутра добру партију.

 - Желимо да искористимо тренутак тога што смо први на табели у Суперлиги, да одиграмо добру утакмицу и освојимо бодове. До сада смо играли добро, и у последњем мечу у Берну смо били на нивоу, али смо много промашивали. Време је да одиграмо добро и освојимо бодове. Желимо да на тај начин завршимо групну фазу.

 Договарали су се наш тренер Бахар, али и Ситијев - Гвардиола да после утакмице у Београду седну на чашу вина.

 - Сада је фокус на утакмици. Лепо је што је Гвардиола рекао после прве утакмице да жели да седнемо и попијемо вино, али ћемо након меча видети шта и како.

 Анализирао је Бахар све оно што је до сада урађено у групној фази Лиге шампиона.

 - Велика очекивања смо имали у групној фази. Добро смо играли већину утакмица, али су резултати изостали и разочарани смо. Не желим да поредим Звезду и Макаби Хаифу, већ да на прави начин завршимо групну фазу.

 Како стоје ствари, Сити ће у Београд доћи без Де Брујнеа, Халанда и Докуа.

 - Знамо да Сити не долази са свим играчима, али су то и даље најбољи фудбалери на свету. Морамо да се спремимо за озбиљну утакмицу против квалитетног тима и покушамо да направимо добар резултат.

 Сматра Бахар да је Родри кључни играч Манчестер Ситија.

 - Кад Родри не игра - Сити губи. Надам се да неће играти сутра.

 Нема дилеме да ће Звездина публика и сутра бити наш 12. играч.

 - Навијачи стално долазе и навијају најбоље могуће. И на гостовањима смо се осећали као код куће, јер је увек пун стадион. Сигуран сам у подршку и надам се да ће нам то помоћи да остваримо добар резултат.

 Не жели Бахар да открива никакве детаље везане за тим који ће истрчати на терен сутра.

 - Не могу да откривам сад формацију, али видећете сутра шта и како. Спремамо се за озбиљну утакмицу, да одиграмо онако како знамо, да креирамо шансе и да будемо фокусиранији у завршници, али и одбрани.

 Веће самопоуздање влада у тиму када је реч о дефанзиви.

 - Што се одбране тиче, осећам да смо бољи тим у том сегменту. Важно је да се добро бранимо сутра, јер играмо против квалитетног противника, али то важи и за офанзивни део игре - закључио је Бахар.

Фото: Урош Спајић, фото: ФК Црвена звезда

Спајић: Очекујем спектакл и пуну Маракану

Централни дефанзивац нашег клуба Урош Спајић је истакао да yна с каквом екипом ће се састати сутра.

- Нажалост меч неће имати резултатски значај, али ће то бити велико искуство за нас фудбалере Црвене звезде. Шеф стручног штаба Барак Бахар је истакао да ћемо играти са најбољом екипом на свету у овом тренутку. За нас на терену је то сатисфакција. Потрудићемо се да кроз дуеле подигнемо самопоуздање, одмеримо снагу са Манчестер Ситијем, иако смо већ играли против њих у Енглеској. Пред нашим навијачима и пуним трибинама очекујемо спектакл. Очекујемо добру утакмицу на којој ћемо дати максимум - почео је Спајић.

Говорио је штопер рођен 1993. године о свом статусу у екипи, а уз то се осврнуо на тешку повреду из које је изашао као победник.

 - Посебан мотив имам на свакој утакмици када играм за Црвену звезду, то је другачији осећај у односу на претходне клубове у којим сам играо. Одрастао сам у Звезди и осећам навијаче. Лига шампиона је посебан доживљај за сваког играча. Речено кроз метафору “до сада сам био у тунелу, али нисам видео светло”, с обзиром на то да сам имао проблема са повредом. Нисам био на препознатљивом нивоу и не кривим никога због тога. Међутим, вредно сам радио и сада се осећам одлично. Нисам спреман 100 посто, али на високом нивоу јесам. Угледао сам светло на крају тунела. Драго ми је што сам поново на терену у таквој улози да могу да помогнем саиграчима, а не као посматрач. Трудићу се да се то настави у будућности.

 Интересовало је представнике медија да ли ће Спајић сутра почети утакмицу против Манчестер Ситија.

 - Добро смо упознати са квалитетима играча Манчестер Ситија. Наравно одлука је на шефу стручног штаба Бараку Бахару, а сви играчи се надају да ће играти. До сада је традиција била да фудбалер који је на конференцији пред меч буде уврштен у стартну поставу, али одлука је на шефу - шаљиво је закључио Спајић.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести