Упркос проблемима у клубу, фудбалери Војводине надиграли Мачву

Упркос узбурканим водама у свакодневном животу Фудбалског клуба Војводина, Новосађани су остварили нову првенствену победу, надигравши екипу Мачве на стадиону “Карађорђе”.
Momcilo Mrkaic
Фото: Момчило Мркаић (23) пред голом Мачве, фото: Дневник (Ф. Бакић)

До сва три бода стигао је тим тренера Ненада Лалатовића захваљујући голу који је био дело Момчила Мркаића у 31. минуту, а могли су домаћини тријумф да учине и убедљивијим, да су нападачи били сналажљивији пред голом Гордића. Победи се, међутим, у зубе не гледа, посебно не у ситуацији када су нерешена финансијска потраживања играча, тренера и запослених у ФЦ “Вујадин Бошков” испливала у први план и ремете им неопходни мир. Сви они већ данима траже да им буду исплаћене плате, премије и награде које су више него поштено зарадили и чији изостанак код њих ствара разочарање и незадовољство.

За четвртак је предвиђено одржавње седнице Скупштине клуба, која је била планирана за прошли петак, али је отказана због, како је на сајту клуба наведено, техничких разлога. Било како било, очекује се да ће на том скупу почети убрзано да се решавају проблеми који озбиљно притискају новосадску “стару даму”, као и да ће уследити избор новог председника клуба и чланова Управног одбора.


Трошим се више него у другим тимовима

Момчило Мркаић (30) је искусан фудбалер, који је током каријере носио дресове већег броја наших и иностраних екипа. Занимљиво је да га у Војводини тренер Лалатовић, као по правилу, мења у другом полувремену, а исто се догодило и у дуелу с Мачвом, када је уместо њега у игру ушао Богдан Младеновић.

- Чињеница је да се у Војводини трошим много више него што сам то чинио у осталим клубовима у којима сам играо - објаснио је 192 цм високи нападач. - Уз то, у утакмици с Мачвом сам повредио скочни зглоб у првом полувремену, сада ми је то место и отекло, па ме је тренер и због тога извукао из игре. Мислим да, ипак, није реч о озбиљнијој озледи и да ћу моћи да конкуришем за екипу већ у сусрету са Спартаком.


У дуелу са Шапчанима, тренер Лалатовић, због повреда и болести, није могао да рачуна на неколико стандардних првотимаца, јер у конкуренцији за екипу није било голмана Николе Симића, штоперског тандема који чине Славко Бралић и Синиша Саничанин, дефанзивног везног Мирка Топића, крилног нападача Миљана Вукадиновића, као ни првог стрелца Петра Бојића. Међутим, играчи који су уместо њих добили прилику да заиграју, показали су да на њих и те како може да се рачуна, оверивши то очекиваном победом.

- Све екипе које дођу у Нови Сад добро и организовно се бране и није нам ни мало једноставно да их пробијемо и стигнемо до бодова - рекао је Момчило Мркаић, стрелац победничког гола за Новосађане. - Исто је било и у дуелу с Мачвом и најважније је то да смо победили и освојили три нова бода. Поред постигнутог поготка на асистенцију Дринчића из корнера, могао сам да решим питање победника много раније, тачније у 39. минуту, када сам био у врхунској шанси после убацивања Зукића. На моју жалост, лопту је додирнуо неко из одбране ривала, нисам реаговао како је требало и зато се нисам уписао још једном међу стрелце.

О томе колико створена неповољна атмосфера утиче на игре Војводине, Мркаић је кратко одговорио:

- Сигурно је да нам то смета и ремети нас, али се трудимо да будемо прави професионалци и да своје задатке максимално на трену спроводимо у дело. Надам се да ће се све у најкраћем року изрегулисати и да ћемо у преостала два првенствена кола до зимске паузе пружити добре игре и остварити планиране резултате. Прво гостујемо Спартаку у Суботици, а онда, на нашем стадиону, играмо с градским ривалом Пролетером, па је реч  о дуелима с тимовима који су при самом врху суперлигашке табеле. Неће нам бити лако, тога смо свесни, али би било јако добро да освојимо свих шест бодова и да задовољни одемо на зимску паузу.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести