Бранка Тица, одбојкашица Јединства: Пораз од Милана озбиљна лекција

Нису могле одбојкашице Јединства из Старе Пазове да пруже јачи отпор моћној екипи Веро Волеј Милана и доживеле су убедљив пораз у 5. колу А групе Лиге шампиона 0:3 (14:25, 16:25, 13:25).
odbojka
Фото: ЦЕВ

Други пут у најјачем европском клупском такмичењу екипа Јова Цаковића положила је копља пред једним од тимова који је међу фаворитима за највиши пласман. Сада је Милано поново предводила Италијанка Паола Егону, уз нашу Тијану Бошковић једна од најбољих играчица света.

Разлика у квалитету била је очигледна, али су шампионке Србије у појединим тренуцима одиграле храбро, борбено, уз неколико смелих потеза у последњој утакмици Лиге шампиона на домаћем терену.

– Част је играти против Милана, који озбиљно претендује да освоји трофеј. Хвала публици која је дошла да нас бодри, а можда им дугујемо и извињење, не због наше лоше игре, него лоше енергије коју смо показале на терену. Ово је велико искуство, али и озбиљна лекција за нас из које треба много да научимо – рекла је примач Јединства Бранка Тица.

Била је ово Јединству још једна припрема за главни европски дуел који га очекује у уторак у гостима против француског Милуза, с којим ће се борити за треће место у групи, што би био велики успех за српски тим.

– Имамо времена да се припремимо за ту утакмицу, треба пуно да радимо и надам се да ћемо показати бољу игру него против Милана – додала је Тица.

Управо су Старопазовчанке против Милуза забележиле једину победу у Лиги шампиона, а тренутно су на скору 1-4.

К. Бугарски

 
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести