ОДБОЈКАШИ ВОЈВОДИНЕ ИГРАЈУ ПРВО КОЛО ЦЕВ КУПА: Победа реална на европском дебију (20)

Време је да подмлађени састав Одбојкашког клуба Војводина покаже колико може и у Европи, а први испит биће му утакмица првог кола ЦЕВ купа вечерас (четвртак) од 20 часова коју игра против украјинског Житомира у гостима.
с
Фото: ОК Војводина

Домаћа екипа дочекује ривале у пољском граду Жешуву због ратне ситуације у Украјини, а црвено-бели су стигли три дана пре дуела.

– То је био прави потез. Успели смо да се адаптирамо на салу и припремимо за утакмицу. Очекујем добар дуел. Моји играчи ће пружити максимум, а то онда може да буде довољно и за победу. Прва утакмица, међутим, ништа не решава, јер играмо реванш у Новом Саду. Ако и кикснемо сада, имамо још једну шансу да поправимо утисак пред нашим навијачима и прођемо даље. С друге стране, победа не дозвољава опуштање, мораћемо да је заборавимо и припремамо се за следећи дуел – поручио је шеф стручног штаба Новосађана Марко Наранчић.

Он је са сарадницима анализирао екипу Житомира за коју је рекао да је добра и компактна.

– Мислим да можемо да играмо са њима и да победимо. За све нас је ово ново искуство, али види се да напредујемо и верујем у наше најбоље издање до сада. Осцилација ће сигурно бити, поготово због младости екипе, али после лошије партије у Нишу сада очекујемо серију добрих – додао је Наранчић.

Војводина је од почетка сезоне забележила свих пет победа у сва три домаћа такмичења.

– То је свакако мотив и ветар у леђа играчима. Почели смо сезону на најбољи могући начин. Знам да су момци жељни доказивања и победа и надам се да ћемо наставити у истом ритму – јасан је Марко Наранчић.

У саставу Војводине осморица играча дебитоваће на европској сцени.

К. Б.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести